Recepti 13. listopada 2014.

Pesto od boba, lješnjaka i parmezana

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovaj ukusni prilog od boba!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 204

Potrebno vam je

  • 200 g bob, suhi
  • 100 g lješnjak, prženi
  • 1 kom češnjak
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 50 g parmezan
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • francuski kruh
  • 100 g slanina suha, masna

Priprema

  1. Skuhajte bob pa ga blendajte 30 sekundi s lješnjacima i češnjakom. Dodajte ulje i blendajte još 30 sekundi. Izvadite iz blendera te umiješajte parmezan i začinite.
  2. Kriške kruha nakapajte maslinovim uljem i kratko zapecite u pećnici. Istrljajte češnjakom, premažite pestom i ukrasite prženom slaninom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.