Visoke temperature nas obično udaljavaju od kuhanja ručka, a priprema slastica nam nije ni na kraj pameti. Rješenje su kolači gotovi za nekoliko minuta, koji se samo moraju dobro ohladiti.
Danas vam donosimo recept za jedan pravi klasik – pločice od kikiriki maslaca i debelog sloja čokolade. Priprema ove slastice traje manje od deset minuta, a pećnici se ne morate ni približiti.
Sastojci:
- 375 g kikiriki maslaca
- 150 g kokosovog brašna
- 30 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 žličica krupne soli + prstohvat soli
- 350 g čokolade
Priprema:
- Četvrtastu posudu (20x20 cm) prekrijte papirom za pečenje.
- U manjoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, kokosovo brašno, šećer u prahu, vaniliju i prstohvat soli. Izmiješajte i prebacite u kalup, a zatim zagladite.
- Čokoladu otopite s kokosovim uljem u mikrovalnoj pećnici, u intervalima od 30 sekundi.
- Prelijte čokoladu preko smjese od kikiriki maslaca, pospite krupnom soli i stavite u hladnjak na barem dva sata.
Poslužite ohlađeno i uživajte!