Recepti 01. siječnja 2023.

Pikantna juha od rajčice diže iz mrtvih

Juha od rajčice
Pikantna juha od rajčice liječi nakon ludih tuluma foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremi začinjenu verziju svima drage i nezamjenjive juhe. Naravno, oprezno s ljutinom!

Ova juha od rajčice na idealan će te način zagrijati za vrijeme hladnih zimskih dana, ali i okrijepiti i razbuditi nakon burnog novogodišnjeg slavlja. Ono što je čini posebnom jest dodatak ljutine, vina i sjemenke koromača. 

Želiš li dulje i više uživati u ovoj divnoj juhi od rajčice, dio možeš spremiti u zamrzivač te koristiti po potrebi. Pravilno spremljena, u zamrzivaču može stajati i do nekoliko mjeseci.

rajčica | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Pikantna juha od rajčice

Sastojci:

  • 4 i 1/2 šalica pelata iz konzerve
  • 1/4 šalice pinjola
  • 4 i 1/2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3/4 šalice luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žličica sjemenki koromača
  • 1/3 žličice ljute paprike
  • 1/2 šalice bosiljka
  • 2/3 šalice bijelog vina
  • 1 mala žlica origana
  • sol, svježe mljeveni papar

 

Možda vas zanima... Hrskave bruskete s rajčicama i bosiljkom Recepti

 

Priprema:

  1. Jednu šalicu sjeckane rajčice usitni u blenderu ili pomoću štapnog miksera. Dodaj pinjole i miksaj do glatke smjese, oko 1 minutu.
  2. Zagrij ulje u većoj posudi, dodaj sitno nasjeckani luk, usitnjeni češnjak, sjemenke komorača i suhu usitnjenu ljutu papriku. Pirjaj oko 5 minuta dok luk ne omekša.
  3. Umiješaj preostalu količinu rajčice, 2 žlice usitnjenog bosiljka, vino i origano. Dodaj i rajčicu sa pinjolima te promiješaj. Kada juha zavrije, kuhaj na laganoj vatri još 5-6 minuta da se arome povežu.
  4. Posoli i popapri prema ukusu te po želji dodaj još ljute paprike. Prije serviranja pospi preostalim bosiljkom.
Možda vas zanima... Grije i veseli: Juha od kestena i slanutka Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:12 16. Siječanj 2023.

    najdraza juha