Recepti 13. listopada 2014.

Pileći paprikaš

gastro postao gastro.24sata.hr
Kad pripremate paprikaš, piletinu možete prije posoliti, uvaljati u brašno i kratko popržiti na ulju

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 593

Potrebno vam je

  • 1000 g pile (cijelo, prosjek )
  • 2 kom luk ,crveni
  • 100 g celer, korijen
  • 1 dl vino bijelo
  • 200 g pelati
  • 1 l lovorov list
  • 150 g crvena paprika
  • 2 dl vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 5 režanj češnjak
  • ulje suncokretovo
  • ulje maslinovo
  • voda
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema

  1. U mješavinu maslinova i običnog ulja dodajte nasjeckani luk, češnjeve češnjaka, narezanu mrkvu i celer, začinite solju i pirjajte dok sve ne omekša. Pospite sve brašnom i kratko popržite te podlijte bijelim vinom.
  2. Dodajte mljevenu crvenu papriku, promiješajte, dodajte piletinu i još malo posolite i popaprite. Podlijte s toliko vode da pokrije sastojke i sve nastavite pirjati na laganoj vatri.
  3. Na pola pirjanja dodajte narezanu svježu papriku i pelate rajčice. Posluženi pileći paprikaš ukrasite žlicom kiselog vrhnja, a uz njega kao prilog možete poslužiti široke rezance, njoke, kuhani krumpir ili palentu.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.