Recepti 03. listopada 2014.

Piletina iz španjolske Andaluzije

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept koji će vam otkriti okuse i mirise sunčane Andaluzije

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 524

Potrebno vam je

  • 50 ml ulje maslinovo
  • 1000 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 mala žlica ulje, biljno
  • 2 grančica ružmarin
  • 1 čaša vino bijelo
  • svježe mljeveni papar
  • 1 čaša voda
  • 200 g masline, zelene, slane konzerv.
  • sol
  • 1 mala žlica pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Ugrijte maslinovo ulje u dubokoj tavi.
  2. Začinite pileće zabatke i prepržite ih u tavi. Prepržite češnjak i luk pa dodajte brašno i miješajte minutu.
  3. Vratite piletinu u tavu i dodajte ružmarin te ulijte vino. Kad se količina vina smanji na pola, dodajte papar, vodu i očišćene masline pa kuhajte 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.