Recepti 13. listopada 2014.

Pita od smokava i pinjola

gastro postao gastro.24sata.hr
Kušajte ovu zanimljivu pitu sa nesvakidašnjim sastojcima!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 659

Tijesto

  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 115 g maslac, slani
  • 100 g šećer, u prahu
  • 225 g glatko brašno
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • sol

Nadjev

  • 250 g pinjoli
  • 250 g maslac, slani
  • 200 g šećer, kristal
  • 3 kom jaje kokošje
  • 100 g smokve, sušene
  • 100 g glatko brašno

Priprema

  1. Umiješajte maslac, šećer i sol pa dodajte brašno i žumanjke. kad se mješavina spoji, ulijte mlijeko. Umijesite u kuglu, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji sat vremena.
  2. Popržite pinjole u tavi. Suhe smokve namočite u vodu i ostavite ih dok ne omekšaju. Mikserom pjenasto umije-šajte maslac i šećer. Dodajte pinjole, jedno po jedno jaje, med, brašno, sol i smokve.
  3. Stavite tijesto u okrugli lim i izravnajte ga s rubom zdjele. Pokrijte i ostavite ga sat vremena u zamrzivaču. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite tijesto 15-ak minuta. Zatim smanjite temperaturu na 170°C, nadjenite ga i pecite još 30-ak minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.