Recepti 04. listopada 2014.

Pizza s janjetinom, slanutkom i egzotičnim začinima

Pizza s janjetinom, slanutkom i egzotičnim začinima
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1103

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 100 g grčki jogurt
  • sol
  • 600 g janjetina, mljevena
  • 100 ml ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 žličica mljeveni cimet
  • kumin, mljeveni
  • 90 g rajčica ( ketchup)
  • 400 g slanutak, konzerva
  • 4 list korijander
  • 1 kom limun

Priprema

  1. Napravite tijesto. Pomiješajte brašno i žličicu soli. Napravite rupu u mješavini pa ulijte 125 ml vruće vode, jogurt i dvije žlice ulja. Miješajte dok se sve ne sjedini te izmijesite. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite sa strane.
  2. Stavite dva lima za pečenje u pećnicu pa je zagrijte na 220°C. Ugrijte ostatak ulja u tavi na umjerenoj vatri pa prepržite luk, češnjak te žličicu i pol soli. Pržite sve pet minuta pa dodajte meso i pržite tri minute dok ne dobije boju. Začinite kuminom i cimetom te dodajte umak od rajčice i 60 ml vode. ostavite na vatri još dvije minute.
  3. Podijelite tijesto na četiri dijela. Razvaljajte ga na masnom pobrašnjenom papiru. Na svako razvaljano tijesto stavite četvrtinu janjetine pa pospite ispranim slanutkom. Pizze s papirom za pečenje stavite u ugrijane limove te pecite oko deset minuta, dok tijesto ne postane hrskavo.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.