gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1103
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 100 g grčki jogurt
- sol
- 600 g janjetina, mljevena
- 100 ml ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 0.50 žličica mljeveni cimet
- kumin, mljeveni
- 90 g rajčica ( ketchup)
- 400 g slanutak, konzerva
- 4 list korijander
- 1 kom limun
Priprema
- Napravite tijesto. Pomiješajte brašno i žličicu soli. Napravite rupu u mješavini pa ulijte 125 ml vruće vode, jogurt i dvije žlice ulja. Miješajte dok se sve ne sjedini te izmijesite. Zamotajte u plastičnu foliju i ostavite sa strane.
- Stavite dva lima za pečenje u pećnicu pa je zagrijte na 220°C. Ugrijte ostatak ulja u tavi na umjerenoj vatri pa prepržite luk, češnjak te žličicu i pol soli. Pržite sve pet minuta pa dodajte meso i pržite tri minute dok ne dobije boju. Začinite kuminom i cimetom te dodajte umak od rajčice i 60 ml vode. ostavite na vatri još dvije minute.
- Podijelite tijesto na četiri dijela. Razvaljajte ga na masnom pobrašnjenom papiru. Na svako razvaljano tijesto stavite četvrtinu janjetine pa pospite ispranim slanutkom. Pizze s papirom za pečenje stavite u ugrijane limove te pecite oko deset minuta, dok tijesto ne postane hrskavo.