Recepti 13. listopada 2014.

Pohani celer

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo ruho celera

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 82

Potrebno vam je

  • 800 g celer, korijen
  • 5 dl povrtni temeljac
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 kom limun
  • 30 g parmezan
  • 50 g krušne mrvice
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 žlica vrhnje za kuhanje
  • 1.50 dl jogurt (3.2% masti)
  • 0.50 vezica vlasac ( listovi)
  • 0.50 prstohvat šećer, kristal
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ogulite i operite celer te stavite u provrelu juhu u koju ste dodali 2 ploškice limuna. Neka kipi dvije minute, a po potrebi i dulje (ovisno o tvrdoći celera). Izvadite ga šupljikavom žlicom i ostavite da se ocijedi.
  2. Nasjeckanom peršinu primiješajte 1 žlicu naribane limunove korice, parmezan i mrvice. Jaje pomiješajte s vrhnjem.
  3. Ocijeđeni celer narežite na ploške pa ih obrišite papirnatim ručnikom. Svaki umočite u tučeno jaje i utapkajte u smjesu mrvica.
  4. Pržite po 4 minute sa svake strane. Svaki zgotovljeni komad premjestite na nekoliko slojeva papirnatih ručnika.
  5. Za umak pomiješajte jogurt sa žlicom naribane limunove korice i nasjeckanim vlascem. Umiješajte sol, papar i sasvim malo šećera. Ponudite uz pohani celer.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.