Recepti 13. listopada 2014.

Proljetne rolice s kozicama

gastro postao gastro.24sata.hr
Najukusnije rolice u verziji s plodovima mora

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 170

Potrebno vam je

  • 450 g repovi kozica
  • 1 mala žlica gustin
  • 4 žlica soja umak
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 šalica mladi luk
  • 0.70 šalica mrkva, crvena
  • 100 g sojine klice
  • 3 šalica kupus glavati, bijeli
  • 2 mala žlica đumbir, korijen
  • 12 list tijesto za savijače
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Kozice narežite na komadiće. u zdjeli pomiješajte gustin i 4 žlice sojina umaka pa dodajte kozice. Dobro pomiješajte i ostavite sa strane.
  2. Kozice narežite na komadiće. u zdjeli pomiješajte gustin i 4 žlice sojina umaka pa dodajte kozice. Dobro pomiješajte i ostavite sa strane.
  3. U woku ili velikoj tavi zagrijte 4 žlice ulja pa propirjajte kozice, klice, kupus, luk, mrkvu i đumbir dok ne postanu blago hrskavi. Malo ohladite.
  4. U woku ili velikoj tavi zagrijte 4 žlice ulja pa propirjajte kozice, klice, kupus, luk, mrkvu i đumbir dok ne postanu blago hrskavi. Malo ohladite.
  5. Premjestite smjesu na cjedilo ili na krpu da se ocijedi i prohladi. Kad se ocijedi, smjesu rasporedite na listove tijesta te savijte kao sarmu. Gornju stranu premažite vodom da se bolje slijepe rubovi.
  6. Premjestite smjesu na cjedilo ili na krpu da se ocijedi i prohladi. Kad se ocijedi, smjesu rasporedite na listove tijesta te savijte kao sarmu. Gornju stranu premažite vodom da se bolje slijepe rubovi.
  7. Pržite ih u vrlo vrućem dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Slažite ih na papirnate ubruse.
  8. Pržite ih u vrlo vrućem dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Slažite ih na papirnate ubruse.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.