Recepti 03. listopada 2014.

Puna čaša užitka

gastro postao gastro.24sata.hr
Lagano i brzo do neodoljivog deserta

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 253

Krema

  • 500 g višnje
  • 2 mala žlica aroma ruma

Mousse

  • 225 g tamna čokolada
  • 70 g maslac, slani
  • 400 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica med, vrcani

Potrebno vam je

  • 1 mala žlica tamni rum

Priprema

  1. Odledite višnje pa napravite mousse.
  2. Istucite šlag od hladnoga slatkog vrhnja. Pjenasto umutite jaja i med. U posudi iznad pare otopite čokoladu i maslac. U tu smjesu umiješajte pjenasto umućena jaja i med. Dodajte rum i šlag, ali šlag lagano umiješajte. Ostavite u hladnjaku barem sat vremena.
  3. Istucite slatko vrhnje u šlag pa dodajte esenciju ruma. U visoke posude stavite sloj šlaga, sloj moussea, malina pa redajte dok ne dođete do vrha.
  4. Pospite ribanom čokoladom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.