gastro postao
Kaša od ječma i kelja učinit će pastrvu zanimljivim glavnim jelom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 202
Potrebno vam je
- 4 kom pastrva šarenka
- 200 g ječmena kaša
- 200 g kelj lisnati
- 0.50 dl ulje maslinovo
- maslac, neslani
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 dl riblji temeljac
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 kom rajčica, crvena
- 1 dl vrhnje za kuhanje
Priprema
- Pastrvu očistimo i napravimo file tako da ostane spojena u repu. Od glave i kosti skuhamo temeljac.
- Ječmenu kašu kuhamo u slanoj vodi, uz dodatak malo maslinova ulja. Kad je kuhana, ocijedimo.
- Kelj operemo i narežemo na rezance. zatim naglo prepržimo na maslinovu ulju uz dodatak rajčice narezane na kockice. Začinimo, dodamo maslac, sjedinimo.
- Tom smjesom punimo pastrvu koju smo prethodno oblikovali tako da smo špiceve pričvrstili zajedno s repom, tj. dobili dvije male posudice. Napunimo pripremljenom kašom.
- Stavimo tako napunjene pastrve u pleh, podlijemo ribljim temeljcem i bijelim vinom, posolimo, popaprimo i stavimo u pećnicu na oko 20 minuta.
- Ribu posložimo na tanjur, a u novu posudu dodamo ostatak tekućine iz pećnice, vrhnje za kuhanje pa pustimo da sve prokuha (tj. da se reducira). Potom dodamo malo rajčice nasjeckane na kockice i time prelijemo punjenu pastrvu.