Ako postoji ukusno i super jednostavno meso za 'baciti' na žar onda je to definitivno piletina. Za manje od 30 minuta imat ćeš savršenu večeru s bogatim okusima, a pripremiš li je za zabavu s prijateljima, garantiramo da će se razgrabiti u hipu.
Još kada je upariš s nekim od svojih omiljenih priloga dobit ćeš nevjerojatan ljetni obrok. Ono što posebno volimo kod ovog jednostavnog recepta jest punjenje u kojem su se sljubili razni okusi, od usitnjenog špinata, preko mozzarelle do neizbježne rajčice. Ove će punjene pileće rolice sa žara obožavati i djeca, a želiš li ih posebno iznenaditi onda zamotaj rolice u razne oblike.
Uz dodatak maslinova ulja koje savršeno ide uz pečenu piletinu (a možeš ga zamijeniti i s kokosovim uljem), predlažemo i da dodaš neki aromatični sir, poput cheddara, ali možeš koristiti i provolone ili neki drugi sir po želji. Posluži s pečenim kukuruzom i sezonskom salatom!
Punjene pileće rolice sa žara
Sastojci (za 4 osobe):
- 2 rajčice
- 100 g mozzarelle
- 4 tanka pileća odreska (od 100 g)
- 300 g mini rajčica
- 200 g špinata
- 4 žlice bijelog balzamičnog octa
- 4 žlice maslinova ulja
- 3 žlice pileće
- sol i papar
- 2 žlice svježeg sira
- 100 g miješane lisnate salate
- 3 žlice pilećeg temeljca
Postupak:
- Špinat očisti, operi i posuši pa 100 g nasjeckaj, a ostatak natrgaj na komadiće veličine zalogaja. Rajčice prelij kipućom vodom, oguli i prereži popola te im odstrani koštice, a meso nareži na rezance.
- Mozzarellu nareži na kockice. Meso properi, posuši ubrusom, posoli, popapri te premaži svježim sirom.
- Po siru rasporedi sjeckani špinat, mozzarellu i rajčicu pa meso smotaj i učvrsti čačkalicama.
- Roladice peci na vrućem roštilju oko 12 minuta uz povremeno okretanje.
- Očisti salatu, operi je, ocijedi i natrgaj na manje komade. Mini rajčice operi i prereži popola. Oboje pomiješaj s preostalim špinatom pa salatu pokapaj preljevom umiješanim od octa, ulja, juhe, soli i papra.
- Pečene rolice nareži na odreske i posluži sa salatom. Uz ove rolice izvrsno godi kukuruz pečen na roštilju.