gastro postao
Isprobajte malo drugačiju varijantu mesnih okruglica s purećim mesom
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 770
Potrebno vam je
- 400 g tjestenina s jajima
- 400 g puretina,mljevena
- 2 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 2 dl pasirana rajčica (passata)
- 2 žlica tvrdi sir
- 1 kom jaje kokošje
- 1 prstohvat majčina dušica
- peršin, list
- 0.50 šalica krušne mrvice
- 2 žlica ulje suncokretovo
- papar
- sol
Priprema
- Skuhajte tjeseninu “al dente”.
- Očistite i sitno nasjeckajte luk, češnjak, majčinu dušicu i peršin.
- Kruh namočite vodom, a zatim ga istisnite.
- Mljevenome mesu dodajte jaje, ocijeđeni kruh, luk, češnjak, peršin i majčinu dušicu.
- Začinite solju i paprom te sve dobro izmiješajte. Od smjese oblikujte manje okruglice pa svaku uvaljajte u krušne mrvice.
- Zagrijte u tavi veću količinu ulja te ispržite okruglice s jedne i druge strane. Izvadite ih iz masnoće i stavite u uljem premazanu tavu.
- Prelijte ih sokom od rajčice i pirjajte na laganoj vatri.
- Poslužite uz kuhanu tjesteninu i pospite ribanim sirom.
Izvor Skuhatćute