Recepti 21. kolovoza 2015.

Rajčica punjena feta sirom i špinatom

Rajčica punjena feta sirom i špinatom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i ukusno

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

SASTOJCI

  • 10 vecih rajčica (tvrđih)
  • 300 g feta sira
  • 300 g svježeg špinata
  • svježi bosiljak ili vlasac
  • malo peršina
  • 2 žlica maslinovog ulja
  • sol, papar (po potrebi)

Priprema

  1. Špinat operite i kratko ga blanširajte, dobro ocijedite ali pazite da ga ne zgnječite - samo razdvojiti listove na manje komade koliko je moguće.
  2. Feta sir narežite na kockice, rajčicama odrežite poklopac na strani na kojoj je bila peteljka, izdubite središnji dio u koji ćete staviti sir i špinat.
  3. U jednoj posudi pomiješajte feta sir, središnji dio rajčice, maslinovo ulje i začine i s tom smjesom punite rajčice. Kad ste rajčicu napunili, servirajte je uz listiće svježeg bosiljka ili vlasca.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.