Recepti 15. rujna 2015.

Rolada od ajvara i špinata

Rolada od ajvara i špinata
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

SASTOJCI (špinat kora)

  • 6 žlica isjeckanog špinata
  • 1 kom prašak za pecivo
  • 6 žlica brašna
  • 3 žlica ulja
  • 4 kom jaja

SASTOJCI (ajvar kora)

  • 4 žlica ajvara
  • 4 kom jaja
  • 3 žlica ulja
  • 6 žlica brašna
  • 1 kom prašak za pecivo

FILA

  • sol, papar
  • 1 kom kremasti sir
  • 1 kom kiselo vrhnje
  • isjeckani kiseli krastavci (po želji)
  • 2 kom kuhano jaje (po želji)
  • malo nasjeckane šunke

Priprema

  1. Kora od špinata - špinat skuhati i iscjeciti i usitniti, jaja umutiti i dodati ostale sastojke. Sve dobro izmiješajte i postavite na papir za pečenje i lagano ispecite na 170 stupnjeva oko 5min (dok se tijesto ne ispeče). Ispečenu koru ostavite sa strane da se malo ohladi.
  2. Kora od ajvara - umutiti jaja, dodati ostale sastojke i ajvar, sve dobro izmiješati, staviti na papir za pečenje i lagano ispeći kao i prethodnu koru.. Ispečenu koru staviti sa strane.
  3. Fila - izgnječite sir, dodajte sve sastojke i dobro izmiješajte. Obe rolade nafilajte, zavijte, obložite folijom i stavite u frižider da se stegne. Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.