Recepti 03. listopada 2014.

Rolada s kuhanim jajima i pršutom

gastro postao gastro.24sata.hr
Mesna rolada uvijek je nepogrešiv odabir za obiteljski ručak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 618

Potrebno vam je

  • 1000 g svinjetina, mršava
  • 200 g špinat
  • 40 g parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 3 kom kuhano jaje
  • 130 g pršut
  • 200 ml vino bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • ružmarin
  • 250 ml goveđi temeljac
  • ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 300 g svježi kravlji sir

Priprema

  1. Blanširajte špinat pa ga ocijedite i ostavite sa strane da se ohladi. Istucite svinjetinu (potrbušinu). Nasjeckajte luk. Razbijte svježe jaje i pomiješajte sa sirom.
  2. Dodajte naribani parmezan, začinite solju i paprom te sve dobro promiješajte. Posolite meso pa ga prekrijte pršutom. Preko pršuta poredajte špinat te smjesu od sira i kuhana jaja.
  3. Zarolajte i posolite pa zavežite kuhinjskim koncem. Stavite u tavu na ugrijano ulje i pržite desetak minuta pa premjestite u lim za pečenje.
  4. U tavu dodajte luk i ružmarin pa posolite i promiješajte. Ulijte vino i temeljac te kuhajte dok se tekućina ne smanji za pola. Tim umakom prelijte meso i pecite na 220°C dva sata.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.