Recepti 13. listopada 2014.

Sardine s povrćem

gastro postao gastro.24sata.hr
Marinirajte ribu kako bi vaše jelo dobilo neodoljivu aromu i okus

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 750 g sardina
  • 3 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 dl ulje maslinovo
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 2 žlica peršin, list
  • 1 l lovorov list
  • sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 3 grančica svježi timijan
  • 1 mala žlica kumin,sjemenke
  • 1.25 dl vino bijelo
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 4 žlica sherry ocat
  • 1 dl voda

Priprema

  1. Očistite i isperite svježe sardine te ih osušite papirnatim ručnikom. Posolite ih i popaprite pa lagano pobrašnite.
  2. Zagrijte dvije žlice ulja u tavi te pržite ribu po dvije minute sa svake strane. Dodajte ulja prema potrebi.
  3. Očistite tavu, dodajte preostalo ulje i pirjajte narezani luk tri-četiri minute. Dodajte nasjeckani češnjak i narezanu mrkvu pa pirjajte minutu. Umiješajte preostale sastojke i 80 ml vode pa kuhajte dvije-tri minute.
  4. Prelijte time ribu i ostavite da se ohladi, pokrijte pa marinirajte u hladnjaku od 24 sata do dva dana. Poslužite s hrskavim kruhom.Ovom jelu možete dodati i svježega korijandra na kraju za još bolji okus, a za malo žestine pospite bijelim paprom. Umjesto šerijeva octa može poslužiti i crveni vinski, a umjesto običnog šećera smeđi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.