gastro postao
Sarmice napunite nadjevom od teletine, slanine i kupusa narezanog na rezance
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 816
Potrebno vam je
- 1 kg kupus glavati, bijeli
- 500 g teletina, mršava
- 100 g slanina suha, masna
- mažuran
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
- 1 kom pecivo, bijelo
- 500 ml goveđa juha
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 100 g maslac, slani
- 3 kom jaje kokošje
Priprema
- Skuhajte zelje u slanoj vodi i pustite da se ohladi. Od glavice izdvojite osam lijepih listova koje napunite nadjevom.
- Sitno iskosajte teletinu te dodajte kosani špek i zelje narezano na rezance. Pirjajte na maslacu. U ohlađenu smjesu dodajte jaja, začine i žemlju. Dobro izmješajte smjesu i punite listove zelja.
- Stavite u zdjelu, prelijte juhom i kuhajte. Malo pobrašnite, procijedite, pokupite mast te ponovno juhom prelijte zelje. Dodajte kiselog vrhnja pa još malo prokuhajte dok se ne zgusne.
Izvor Skuhatćute