Recepti 08. prosinca 2023.

Savršeno hrskavo i sočno pile po receptu Vedrana Boškovića

foto: Neva Žganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Naši Gastrolovci su osmislili i pripremili savršen balgdanski jelovnik za koji su koristili samo najbolje Zvijezda proizvode. Za glavno jelo bio je zadužen Vedran Bošković, a što je fino pripremio, pogledaj u nastavku.

Glavno jelo je možda i najvažniji dio blagdanskog jelovnika, a između brojnih vrsta mesa teško je odabrati ono koje će se sviđati svima koji su se okupili oko stola. Savršeno rješenje je tada piletina koju svi vole i u kojoj će svi uživati. Kako bi piletina bila savršeno sočna i meka, a istovremeno hrskava izvana, potrebno ju je pametno marinirati i peći. 

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Food bloger Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju", ima odličnu ideju, a njegova tajna je Zvijezda Delikates majoneza. Majoneza će mesu uz savršenu teksturu dodati i neodoljiv okus te će pretvoriti obično pile u svečano jelo dostojno blagdanske trpeze. 

Kako Vedran priprema marinadu za pile te kako ga rasjeći i savršeno ispeći, pogledaj u nastavku. 

Sastojci:

  • 1 cijelo pile
  • Sok jednog limuna
  • 200 g Zvijezda Delikates majoneze
  • 2 žlice praha češnjaka
  • 1 žlica luka u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice papra

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu.
  2. Piletu uklonite leđnu kost pomoću kuhinjskih škara. Nakon što ste maknuli leđnu kost još uklonite i kost koja spaja prsa pileta kako bi dobili tako zvani “leptir” oblik.
  3. Posušite pile kuhinjskim papirom te ga premažite marinadom od majoneze.
  4. Ostavite da se marinira 30 minuta u hladnjaku.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 220 Celzijevih stupnjeva 30 minuta s tim da je koža okrenuta prema dolje.
  6. Nakon 30 minuta preokrenite pile i pecite ga još 15-ak minuta odnosno dok koža ne dobije lijepu zlatnu boju.
  7. Poslužite pile uz pire krumpir i francusku salatu.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.