gastro postao
Opće je poznato da se svinjetina i jabuke "vole"
Sočni svinjski kotleti s umakom od jabuka, luka i cimeta definicija su ukusnog jesenskog ručka koji će te ugrijati i oraspoložiti.
S malo svježeg cimeta, jabukovače i po želji s ukrasom od ružmarina, garantiramo ti ukusan ručak. Svidjet će se i najmlađima u tvom kućanstvu, osobito ako dolaze u paketu s pire krumpirom.
Svinjski kotleti s jabukama
Sastojci:
- 4 svinjska kotleta (debljine dva centimetra)
- sol, papar
- 3 žlice maslaca
- 2 jabuke, oguljene i tanko narezane
- 1 luk, velik, prepolovljen i tanko narezan
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 žličice cimeta
- 160 ml jabukovače
- 80 ml vrhnja za kuhanje
Postupak:
- Kotlete začini solju i paprom s obje strane.
- U velikoj tavi na srednje jakoj vatri otopi dvije žlice maslaca. Odmah dodaj svinjske kotlete i peci ih dok ne porumene, otprilike tri minute po strani. Prebaci na tanjur i ostavi sa strane.
- Vrati tavu na srednje jaku vatru i otopite jednu žlicu maslaca. Odmah dodaj jabuke i luk i dinstaj ih, povremeno miješajući, dok luk ne omekša, oko pet minuta. Umiješaj zatim smeđi šećer i cimet. Dodaj jabukovaču i vrhnje. Pričekaj minutu.
- Dodaj svinjske kotlete i kuhaj oko između sedam, osam minuta.
- Kotlete posluži s jabukama.
Dobar tek!