Recepti Najbolje tajne roštilja 13. srpnja 2023.

Sočna pileća prsa s grila - savršeno ljetno jelo!

Caprese pileća prsa s grilla
Caprese pileća prsa s grilla foto: Vedran Bošković

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Food bloger Vedran Bošković, autor bloga Začinjeno s ljubavlju, osmislio je odličan ljetni recept za grill zabave na otvorenom. Njegova caprese pileća prsa s grilla savršeno su jelo, a otkrio nam je i kako je za najbolji rezultat najvažnija kvalitetna marinada.

Ovo jelo je najlakše opisati kao pizzu koja umjesto tijesta ima super aromatičnu grilanu piletinu. Bogati okusi koji dolaze od BBQ umaka i češnjak marinade su sve ono što vam treba za savršeni, a jednostavni ljetni recept bilo da kuhate samo za sebe ili za ekipu.

 | Author: Vedran Bošković Pileća prsa marinirana su u Podravka BBQ umaku Spicy hot foto: Vedran Bošković

Sočno, lagano pikantno, sirasto, ma nešto što je gotovo nemoguće ne voljeti. Otkrit ću vam nekoliko savjeta prije vašeg sljedećeg roštiljanja, a posebno se tiču mariniranja mesa:

1. Marinada je po meni ključ okusa, i upravo to je razlog zašto ja volim ostaviti meso da se marinira u hladnjaku preko noći ili barem 2-3 sata prije pripreme.

2. Jedan od sastojaka koji će se savršeno uklopiti u ovu priču je i Podravka BBQ umak Spicy hot - on ima u sebi kiselinu koja će omekšati meso. Kiselinu spominjem jer ona pomaže da se razgrade proteini u mesu i da ono bude mekše nakon pripreme. Ako niste za pikantno onda se držite onoga što sami preferirate bilo da je riječ o suhim ili svježim začinima. Samo opet napominjem, nemojte zaboraviti kiselu komponentu bilo da je riječ o nekom citrusu, vinu, octu…

 | Author: Vedran Bošković Caprese pileća prsa s grilla  foto: Vedran Bošković

3. Ako prilog također radite na grillu, pritom mislim na povrće, nije ga potrebno 'zacrniti' od pečenja. Probajte sljedeći put tikvice ispeći tako da samo dobiju lagani trag roštilja na sebi i da zadrže svoje sokove i sočnost. Ako pripremate i gljive, njih pecite samo dok se kapica ne napuni tekućinom, lagano ih posolite i tako poslužite.

4. Na kraju, nemojte zaboraviti da ako ste meso marinirali i držali ga u hladnjaku, potrebno ga je izvaditi barem 30 minuta na sobnu temperaturu kako bi se temperiralo. Recept je u nastavku, a vi nam se javite s dojmovima kada ga isprobate.

 | Author: Vedran Bošković Caprese pileća prsa s grilla  foto: Vedran Bošković

Pogledaj video:

Caprese pileća prsa s grilla 

Sastojci:

Postupak:

  1. Pileća prsa narežite na odreske debljine do 1 centimetar. Marinirajte ih u BBQ umaku i češnjak marinadi.
  2. Dok se piletina marinira, pripremite cherry rajčice. Narežite ih na četvrtine i začinite suhim začinima, solju, paprom, maslinovim uljem i aceto kremom. Dobro promiješajte i ostavite sa strane da se okusi prožmu.
  3. Na dobro zagrijanom grillu ispecite piletinu, 5-6 minuta sa svake strane. Kada je piletina skoro gotova položite na nju mozzarellu i pustite još koju minutu da se rastopi.
  4. Prebacite piletinu na tanjur te stavite malo pesta od bosiljka. Možete ga razmazati ili staviti male hrpice.
  5. Stavite po žlicu pripremljenih rajčica te par listića svježeg bosiljka.
  6. Za dodatnu sočnost poslužite još BBQ umaka sa strane. U slast! 

 | Author: Vedran Bošković Caprese pileća prsa s grilla  foto: Vedran Bošković

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.