Pikantan i brz talijanski specijalitet prema uputstvima slavnog chefa Jamieja Olivera oduševit će sve ljubitelje ribe i morskih plodova
SlavniJamie Oliver majstor je brzih i finih jela, punih okusa. Takvo je i ovo brzo ljetno jelo, puno zdravih sastojaka i - potpuno morsko. Njegovi morski špageti s bijelom ribom, jakobovim kapicama, mahunama, brokulom i pestom savršeno je za ove vruće ljetne dane kada nam se ne da puno kuhati.
Naravno, ako ti nisu dostupne jakobove kapice, slobodno ih izostavi, a i druge sastojke koji čine ovaj recept možeš lako prilagoditi ukusu i sklonostima onih koji će u ovome jelu za ručak ili večeru uživati za tvojim stolom.
Ne gasi ekran dok kuham
Morski špageti by Jamie Oliver
5 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Bijela riba
400
g
Maslinovo ulje
1
žlica
Limun
1
kom
Chilli pahuljice
0,50
žličica
Jakobove kapice
200
g
Špageti
320
g
Mahune
200
g
Brokula
200
g
Bademi
75
g
Svježi bosiljak
1
svežanj
Češnjak
1
režanj
Limun
1
kom
Maslinovo ulje
2
žlica
Parmezan
50
g
Postupak
Jakobove kapice s jedne strane duboko zareži nožem. U wok ili veliki lonac ulij 2,5 cm kipuće vode. Preostalu vodu ulij u drugi lonac, u nju kad zakipi stavi špagete i prstohvat soli pa špagete skuhaj prema uputama na pakiranju.
Blanširane o oguljeen bademe stavi u multipraktik, dodaj većinu listova bosiljka i protisnuti češnjak. Dodaj ekstradjevičansko maslinovo ulje, parmezan i sok od ½ limuna, sve dobro izmiksajte, prema ukusu posoli i popapri pa provjeri i uravnoteži okuse – pesto bi trebao biti čista i osvježavajuća okusa.
Oprane mlade zelene mahune položi jednu do druge, odreži im vrškove, dodaj ih tjestenini u loncu.
Jedno sito položi na wok, u njega stavi očišćenu brokulu pa je poklopi drugim sitom.
Riblje filete i školjke natrljaj s malo soli i papra i položi u drugo sito. Nakapaj ih 1 žlicom maslinovog ulja, pospi naribanom limunovom koricom i prelij limunovim sokom, dodaj još i nasjeckani crveni čili pa sito poklopi i na pari skuhaj sve sastojke.
Ocijedi tjesteninu i mahune, sačuvaj šalicu vode u kojoj su se kuhali pa ih vrati u lonac.
Tjestenini i mahunama dodaj pesto iz multipraktika, sve promiješaj i po potrebi razrijedi s malo sačuvane vode od kuhanja tjestenine tako da tjestenina bude svilenkasta.
Dodaj limunovog soka prema ukusu pa sve prebaci u zdjelu i dodaj brokulu. Posipaj preostalim listovima bosiljka i posluži s ribom kuhanom na pari.
Isprobaj i ove divne recepte čiji je autor Jamie Oliver...
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.