Recepti 17. lipnja 2021.

Za ručak pripremi brzinsku tjesteninu s gomilom povrća

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iskoristi sezonsko povrće za pripremu ukusnog ručka!

Rijetko što može nadmašiti ukusan obrok s tjesteninom. Budući da je sezona patlidžana, tikvica i paprika u punom jeku, donosimo ti recept popularnog chefa Jamieja Olivera za tjesteninu s mixom povrća. Osnova je umak od rajčice, a različito povrće umaku daje zanimljiv okus i aromu.

Dobra je stvar što se u ovom receptu zaista možeš poigrati s povrćem i iskoristiti ono koje ti danima stoji u hladnjaku. Po želji, tjesteninu možeš obilno posuti sirom te ju zapeći u pećnici, oko 25 minuta ili dok ne porumeni. Priprema je jednostavna, a najviše vremena će ti oduzeti sjeckanje povrća (ali isplati se, garantiramo!). Uživaj!

Sastojci (za četiri porcije):

  • 350 g luka ili poriluka
  • 500 g povrća ( patlidžana, tikvica, paprika)
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 450 g tjestenine
  • 1 l umaka od rajčice
  • 85 g tvrdog sira
  • Sol i papar po ukusu

 | Author: Shutterstock Tjestenina s povrćem, foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Povrće očisti, oguli i nasjeckaj na kockice.
  2. U srednje veliku tavu dodaj maslinovo ulje, zatim luk i poriluk te ga kuhaj 15 minuta ili dok ne omekša, povremeno miješajući.
  3. Dodaj preostalo povrće i nastavi ga kuhati 15 minuta ili dok ne omekša.
  4. Skuhaj tjesteninu u loncu s kipućom slanom vodom, al dente, prema uputama na pakiranju, a zatim je ocijedi.
  5. U umak s povrćem dodaj umak od rajčice i pusti da zavrije.
  6. Umiješaj kuhanu tjesteninu. Začini po ukusu.
  7. Posluži toplo, posipano svježe naribanim sirom.

U slast!

 

Možda vas zanima... Jamie Oliver priprema nevjerojatno sočne brownieje Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.