gastro postao
Želiš li pečenom mesu ili ribi dati poseban okus, probaj ovu jednostavnu, ali efektnu kombinaciju cherry rajčica, inćuna i Dijon senfa
Kad pečeš ili roštiljaš meso, rezultat je dobar, ali okus je uvijek isti. Zato je ponekad dobro malo iznenaditi nepce, ponuditi mu nešto ukusno, ali neočekivano.
Ovim ćeš preljevom postići upravo takav efekt. Savršeno se slaže s debljim komadima mesa jer će njegov oštar okus ući u sve pore. Nakon što ga pripremiš, preljev žlicom nanesi na pečeni odrezak ili svinjetinu.
Ovaj preljev možeš koristiti i s ribama s gradela, a jednako će se dobro sljubiti i s piletinom sa žara.
Preljev za meso i ribu od cherry rajčica
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 filet inćuna
- 2 režnja češnjaka
- 1 šalica cherry rajčica
- 1/2 žličice soli
- 1 žlica crnog vinskog octa
- 1/2 žličice dijon senfa
Postupak:
- Zagrij maslinovo ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Filet inćuna zgnječi žlicom u pastu i umiješaj u maslinovo ulje u tavi.
- Dodaj 2 sitno nasjeckana režnja češnjaka; kuhaj uz stalno miješanje 1 minutu. Dodaj rajčice i sol. Povremeno miješajući, kuhaj dok rajčice ne omekšaju i neke od njih puknu, 6 do 8 minuta.
- Ukloni tavu s vatre, pa umiješaj crveni vinski ocat, dijon senf i maslinovo ulje. Preljev žlicom nanesi na meso ili ribu.