Recepti 03. listopada 2014.

Švedske palačinke od pire-krumpira sa slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija za gurmane

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 171

Potrebno vam je

  • 250 g pire krumpir
  • 75 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica prašak za pecivo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 125 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 0.50 žlica maslac, slani
  • slanina suha, masna

Priprema

  1. Pomiješajte pire-krumpir s brašnom i praškom za pecivo. Pomiješajte jaja i mlijeko pa ih dodajte pireu.
  2. Zagrijte tavu pa dodajte malo ulja i maslaca. Kad se masnoća zagrije, napravite palačinke. Pecite ih sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.
  3. Prepržite slaninu i poslužite je uz palačinke.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.