Recepti 09. ožujka 2023.

Svilenkaste pappardelle s tunjevinom i bijelim grahom

Pappardelle s tunom i bijelim grahom
Pappardelle s tunom i bijelim grahom - klasik talijanske kuhinje foto: Maria Bortolotto/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Još jedan talijanski klasik, pappardelle s tunjevinom i bijelim grahom, jelo je jednostavno za pripremu i jedno je od omiljenih za sve koji traže autentični comfort food. Jelo je gotovo za manje od pola sata!

Ovaj se recept oslanja na dvije uobičajene namirnice koje svi vjerojatno imamo u smočnici (plus tjesteninu, naravno), a jelo je jako brzo gotovo. Sviđa nam se što je recept beskrajno prilagodljiv i što se može začiniti gotovo svim biljem i začinima koji su ti pri ruci!

I ovo je jelo jedan od klasika talijanske kuhinje, te je vrlo ukusan i prilično jednostavan za napraviti. Ako sebe smatraš kraljicom brzih obroka, onda je ovo savršen recept za isprobati jer je gotov u svega pola sata.

 | Author: Anna Guerrero/Pexels Domaće pappardelle foto: Anna Guerrero/Pexels

Pappardelle s tunjevinom i bijelim grahom

Sastojci (za 4 osobe):

  • limenka bijelog graha (oko 250 g)
  • glavica luka
  • češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 250 g usitnjenih rajčica (iz konzerve)
  • čili u prahu
  • 400 g tjestenine pappardelle (širokih rezanaca)
  • 180 g tunjevine u vlastitom soku iz limenke
  • sol i papar

 

Pappadrelle Možda vas zanima... Pijane pappardelle s graškom Recepti

 

Priprema:

  1. Grah ocijedi i isperi, a luk i češnjak oljušti pa nasitno nasjeckaj. Ulje zagrij malo jače pa staklasto propirjaj luk i češnjak. Dodaj rajčicu, pusti da umak zakipi, umiješaj grah, začini solju, paprom i čilijem pa ostavi da umak lagano krčka oko 10 minuta.
  2. Tjesteninu skuhaj prema uputi na pakiranju da bude al dente. Domaću svježu tjesteninu kuhaj par minuta.
  3. Tunjevinu ocijedi i usitni pa umiješaj u kipući umak. 
  4. Rezance ocijedi (sačuvaj malo vode od kuhanja te je umiješaj u umak). Izmiješaj zatim umak s tjesteninom, rasporedi na 4 tanjura pa po želji ukrasi listićima kadulje.

 

Možda vas zanima... Savršena tjestenina s domaćim pestom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.