Recepti 13. listopada 2014.

Torta od palente sa slaninom i keljom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova slana torta dolazi nam iz Italije, a idealno ju je poslužiti kao toplo predjelo

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 863

Potrebno vam je

  • 500 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 200 g slanina suha (prerašt. mršava)
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • kelj lisnati
  • 80 g maslac, neslani
  • sol
  • papar

Priprema

  1. 100 g slanine narežite na kriške, a 100 g na kockice te nasjeckajte celer, mrkvu i crveni luk. Operite kelj pa narežite listove na trake.
  2. Pržite kockice slanine u tavi na maslacu te dodajte kelj i nasjeckano povrće. Pirjajte sve nekoliko minuta, ulijte vodu, poklopite i kuhajte 35-40 minuta na laganoj vatri.
  3. U dubokom loncu zakuhajte 1,8 litara lagano posoljene vode, dodajte palentu miješajući i kuhajte oko 50 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodajte u palentu pola povrća pa dobro promiješajte.
  4. Premažite maslacem okrugli kalup s prstenom u sredini, ulijte u njega palentu i ostavite nekoliko minuta da se stisne. Pospite ostatkom povrća i prženom slaninom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.