gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 204
Potrebno vam je
- 90 g maslac, slani
- 230 g šećer, kristal
- 100 g tamna čokolada
- 1 kom jaje kokošje
- 180 ml crno vino
- 140 g oštro brašno
- 30 g kakao u prahu, nezašećereni
- 1 žličica prašak za pecivo
- 1 prstohvat sol
- 1 prstohvat mljeveni cimet
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°C.
- Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
- Otopite čokoladu u mikrovalnoj i dodajte maslacu. Izmiksajte da se sastojci sjedine.
- U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.
- U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.
- Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.
- Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.
- Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.
- Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.
- Pečenu tortu ohladite.
- Pečenu tortu ohladite.