Recepti 01. listopada 2020.

Ovo su tri slastice za najveće obožavatelje kave

gastro postao gastro.24sata.hr
Jutro bez kave je većini odraslih ljudi gotovo pa nezamislivo. Osim što ti pomaže da se razbudiš, ona je i svojevrsni ritual i upravo zato mislimo da je odlična ideja uvrstiti ju i u desert!

Kava je jedan od najpopularnijih napitaka, a zahvaljujući visokim razina antioksidansa i drugih hranjivih tvari - ona je i zdrava. Osim što razbuđuje, ona također pospješuje koncentraciju. 

Ako si veliki obožavatelj, i svoju 'ovisnost' o njoj želiš podići na novu razinu, donosimo ti tri odlična recepta za deserte koja u sebi sadržavaju spomenutu namirnicu.

Sočni muffini s kavom

Osim što je recept za pripremu ovih muffina brz i jednostavan, oni su idealna slastica jer, osim činjenice da mogu biti maleni i slatki zalogaj nakon jela, možeš ih koristiti i kao zamjenu za doručak koji će te dodatno razbuditi i ubaciti u petu brzinu tijekom dana.

 

Možda vas zanima... Razbudi se uz sjajne, sočne muffine s kavom Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Mousse od čokolade i kave

Prozračna i lagana tekstura moussea, obogaćena okusom kave, savršenstvo je u šalici. Ovaj recept donosi ti malenu tajnu kako produbiti pahuljastu teksturu zbog koje ćeš se osjećati kao da si na oblacima.

 

Možda vas zanima... U oblacima uz mousse od čokolade i kave Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Cheesecake s kavom

O popularnosti cheesecakea dovoljno govore razne verzije recepata koje možeš pronaći, od onih koji se peku, do sirovih, od čokoladnih do voćnih. Stoga, zašto ne bismo napravili i verziju cheesecakea s kavom - za neke spoj njihove dvije omiljene stvari - kave i torte od sira.

 

Cheesecake s kavom Možda vas zanima... Fini, kremasti cheesecake s kavom Recepti

 

 | Author: Guliver/Shutterstock foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.