Recepti Najbolje tajne roštilja 04. kolovoza 2023.

Vedran Bošković otkriva kako pripremiti povrće na grillu i koje pogreške izbjeći

Vedran Bošković zna sve tajne grillanja povrća foto: Anita Mihalak

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Food bloger Vedran Bošković, autor bloga Začinjeno s ljubavlju, otkrio nam je nekoliko savjeta za najukusnije povrće na grillu, a mnoge će iznenaditi njegova ideja za pripremu brzinskog deserta na grill tavi, idealnog za vruće dane pred nama

S obzirom na to da je većina vas već ''pobjegla'' na zasluženi godišnji odmor i trenutno uživa u čarima ljeta i druženju s prijateljima i obitelji uz roštilj, odlučili smo provjeriti tajne dobrog roštilja. U missGastro serijalu Mala škola grilla powered by Podravka gastro bloger Vedran Bošković odgovara na najčešća pitanja koja muče ljubitelje roštilja. 

U najnovijem videu Vedran otkriva nekoliko trikova za pripremu najukusnijeg i najsočnijeg povrća, bilo na roštilju ili na grill tavi. 

Što je važno kod grilanja povrća?

Kada grilamo povrće cilj je postići da povrće ostane sočno i mesnato, a da biste to postigli važno je adekvatno narezati i začiniti povrće.

''Kod grilanja povrća važno je da što veća površina namirnice dodiruje grill. To se posebno odnosi na papriku. Također, kao i kod mesa, nije potrebno izvući sve sokove iz namirnice tijekom pečenja. Neka povrće ostane malo hrskavo, tako će biti ukusnije'', otkrio je Vedran.

 | Author: Anita Mihalak Povrće treba što većom površinom dodirivati grill foto: Anita Mihalak

Kada posoliti povrće?

Također, mnogi griješe kada je u pitanju začinjavanje povrća, soleći povrće dok je još sirovo, prije grilanja. No, to je pogrešno. Povrće je potrebno začiniti solju tek nakon pečenja.

''Nakon pečenja, povrće začinite Vegeta morskom solju i podlijte maslinovim uljem'', predlaže Vedran.

 | Author:

Jeste li isprobali grilano voće?

Osim povrća, na grill tavu možete dodati i voće. Vedran ima jedan pomalo neobičan prijedlog za grill - pečeni ananas ili pečene breskve! Grilano voće može biti savršen ljetni desert, ali isto tako jako zanimljiv prilog mesu. 

Ananas narežite na ploške, a breske na pola. Voće kratko popržite na grill tavi s obje strane, baš kao što je to učinio Vedran, i uživajte u desertu. Vedran je pečene breskve i ananas servirao uz sladoled kao idealno osvježenje u ove vruće, ljetne dane.

 | Author: Anita Mihalak Šećer iz voća se na grillu karamelizira foto: Anita Mihalak

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.