Recepti 13. listopada 2014.

Vjenčići s jagodama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusan i oku ugodan desert od jagoda

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 371

Potrebno vam je

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 2.50 dl voda
  • 80 g maslac, neslani
  • 1 prstohvat sol
  • 500 g jagode
  • 1 žlica vanilin šećer
  • 0.50 kom limunova korica
  • 5 dl vrhnje za šlag
  • 6 žlica šećer, kristal

Priprema

  1. Jagode operite i polovicu stavite na stranu. Ostatak pomiješajte s vanilin šećerom i ostavite da se šećer otopi. Pristavite vodu s maslacem, solju i limunovom korom. U uzavrelu vodu uspite brašno i miješajte na vatri dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki lonca.
  2. Ostavite tijesto u jednoj posudi da se malo ohladi, a zatim u njega mikserom umiješajte jedno po jedno jaje. Slastičarskom vrećicom napravite na limu obloženom papirom za pečenje 12 hrpica. Pecite ih 20 minuta na 220°C.
  3. Jagode koje ste pomiješali s vanilin šećerom protisnite kroz sito. One ostale narežite na ploške. Istucite čvrsto slatko vrhnje sa šećerom i pomiješajte s pasiranim jagodama. Vodoravno prerežite pečeno tijesto dok je još toplo. Kad se ohladi, napunite vjenčiće mješavinom vrhnja i jagoda, posložite po nekoliko ploški cijelih jagoda pa poklopite. Pospite šećerom u prahu.Hrpice posložite u krug s jednakim razmakom između. Dok se budu pekle, narast će i spojit se u veliki vijenac. Nenapunjeni vjenčići mogu se duboko smrznuti. Ispečene i još vruće zamotajte, ostavite da se ohlade i naglo zamrznite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.