Recepti 09. kolovoza 2018.

Voćni sendviči - ljeto između dvije kriške kruha

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući i lagani, sendviči s voćem vrlo će brzo postati omiljena poslastica baš svih, od onih najmlađih pa do najstarijih.

Idealni su za zdravi doručak ili slatku večeru, a ponijeti ih možete i na plažu pa u potpunosti iznenaditi baš sve koji će ove slatke sendviče isprobati.

 

Možda vas zanima... Dobro jutro: Voćna salata s umakom od jogurta Recepti

 

 

Sve što vam treba za kvalitetan sendvič s voćem jest dobar, hrskavi kruh poput baguettea, fini sir i koja šaka sezonskog voća. Jednostavnije ne može!

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Kruh nasjeckajte na kriške, lagano ga zapecite, pa mu dodajte mazivi sir po želji. Sjajan odabir bit će ricotta i skuta, sirevi koji se dobro snalaze u slatkim kombinacijama. No, koristiti možete i krem sir, pa čak i izblendani svježi sir kojeg ste zasladili medom, agavinim sirupom ili jednostavno šećerom. 

Siru možete dodati i začine poput cimeta ili vanilije, ali i svježe začinsko bilje koje se dobro snalazi u slatkastim kombinacijama poput bosiljka, mente i timijana, posebice kada ih kombinirate s bobicama poput kupina ili jagoda.

 

Možda vas zanima... Slatko osvježenje s kremom od mente i sezonskim voćem Recepti

 

Voće pak birajte sezonski. Ljeti neka se na vašem tanjuru nađu maline, borovnice, kupine, breskve i marelice, pokoja šljiva, ananas ili kivi. Jabuka je odličan odabir u baš svako doba godine, a zimske voćne sendviče sjajno će zasladiti naranče.

I na kraju, postupak pripreme ne može biti jednostavniji. Kruh neka bude hrskav, premažite ga aromatiziranim sirom, dodajte omiljeno voće, pa po želji poprskajte medom, pospite chia sjemenkama ili vanilin šećerom i uživajte. U slast!

 

Možda vas zanima... Brzi hrskavi kolač sa šljivama i šumskim voćem Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.