gastro postao
Svaki chef i gastro entuzijast ima svoj recept za omlet, pa tako i slavna Martha Stewart koja već desetljećima jaja priprema s maslacem i peršinom
Omlet je gotov za pet minuta i dovoljan za jednu osobu. Ako pripremaš doručak za više ljudi, nemoj samo povećati količinu jaja i sve ubaciti u tavicu, jer rezultat definitivno neće biti jednak. Obavezno napravi svaki omlet zasebno, zarolaj ga, stavi na topli tanjur i tako izbjegni hlađenje.
Recept za omlet Marthe Stewart
Sastojci:
- 3 velika jaja
- 1 žličica vode
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1/8 žličice soli
- prstohvat papra
Priprema:
- Mutilicom dobro pomiješaj jaja, vodu i sol.
- Kad se sjedini, dodaj maslac i peršin.
- Zagrij tavicu, rastopi malo maslaca i dodaj jaja. Ne diraj smjesu desetak sekundi, a zatim vilicom miješaj otprilike pola minute. Cilj je da već ispečeni dio na rubovima pomiješaš s tekućim jajima u sredini tavice.
- Kad se ispeče, ugasi vatru, zarolaj omlet i prebaci ga na tanjur.
Dobro jutro i dobar tek!