Recepti Tjestenina 03. listopada 2014.

Zeleni pljukanci s dagnjama i kaneštrelama na buzaru

Dagnje na buzaru
Dagnje na buzaru: Jednostavan recept za pripremu najbolje buzare na crveno foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kompletan i zdrav mediteranski obrok pronaći ćete u ovom spoju dagnji i kaneštrela

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 713

Potrebno vam je

  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 3 dl voda
  • 200 g rukola
  • 750 g dagnja
  • 750 g kanestreli
  • češnjak
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 4 kom rajčica, crvena
  • krušne mrvice
  • limunov sok

Priprema

  1. Rikolu operite, očistite i izmiksajte štapnim mikserom. Umijesite tijesto od brašna i vode. Dodajte rikolu te sve sjedinite. Razvaljajte tijesto u tanku rolicu koju nožem izrežite na kratke komade. Kuhajte u vrućoj vodi desetak minuta. školjke operite i očistite, ali ostavite u oklopu. Na maslinovu ulju zagrijte protisnuti češnjak, dl bijelog vina, rajčice, krušne mrvice i limunov sok te dodajte školjke. Sve kuhajte pet-šest minuta i prelijte preko pljukanaca.
  2. Školjke operite i očistite, ali ostavite u oklopu. Na maslinovu ulju zagrijte protisnuti češnjak, dl bijelog vina, rajčice, krušne mrvice i limunov sok te dodajte školjke. Sve kuhajte pet-šest minuta i prelijte preko pljukanaca.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.