Špajza 09. kolovoza 2023.

5 genijalnih savjeta za najukusniju piletinu

Bosonoga kontesa
Ina Garten, odnosno Bosonoga kontesa ima najbolje savjete za pripremanje ukusne piletine foto: Anshu A/Unsplash; Facebook @inagarten
gastro postao gastro.24sata.hr
Kulinarska zvijezda Ina Garten, poznatija kao Bosonoga kontesa, u svojoj kolekciji ima pregršt recepata s piletinom, a otkrila je i 5 genijalnih trikova kako da piletina bude još ukusnija svaki put

Slavna kuharica, TV zvijezda i autorica kuharica Ina Garten, poznatija kao Bosonoga kontesa (kako je i naziv njezine dugovječne emisije na Food Networku) skupila je zavidnu kolekciju vlastitih recepata. U svijetu gastronomije radi već dulje od 45 godina i ima zavidno iskustvo koje također rado dijeli s publikom, kroz razne savjete.

Ovaj put donosimo njezinih 5 savjeta za pripremanje piletine, a vjeruj nam, Bosonoga kontesa, prava je majstorica za pripremu piletine. Ovi trikovi toliko su genijalni da ćeš ih stalno iznova primjenjivati.

 

bezbrižno uživanje u večeri Možda vas zanima... Uz savjete slavne kuharice postani pravi masterchef Špajza

 

Piletinu od dan ranije zagrij na tavi, uz svježe začinsko bilje

Ostatke pečene piletine slavna kuharica drugi dan zagrije na tavi, uz dodatak svježeg začinskog bilja. Tu je i trik za dodavanje bilja – treba ga dodati u tavu nakon što već dodaš piletinu, tako neće zagorjeti – savjetuje Ina.

 | Author: LIkemeat/Unsplash Zagrijavanje piletine u tavi ima svoja pravila foto: LIkemeat/Unsplash

Umak posluži pokraj piletine, a ne preliven preko nje

Bosonoga kontesa savjetuje da umak uvijek poslužiš pokraj piletine, a ne preliven preko nje. Zašto? Kako kaže slavna kuharica, za brojne njezine recepte poput piletine Marbella, tako nećeš omekšati hrskavu kožicu, niti isprati začine s nje. Dakle, bit će ukusnije i hrskavije.

Sačuvaj sok od pečenja

Svaki dio piletine može se iskoristiti kako bi se poboljšao okus jela, tako i sok koji iscuri iz pileta tijekom pečenja. Sok od pečenja odličan je za pravljenje ukusnih umaka i zato je šteta da propadne!

Pohanci | Author: Geraud Pfeiffer/Pexels Za pohanje piletine upotrijebi senf i vino foto: Geraud Pfeiffer/Pexels

Prilikom pohanja koristi senf i vino

Umjesto da piletinu umočiš u izmućena jaja i/ili mlaćenicu, probaj piletinu prije paniranja obložiti senfom i vinom. Ovisno o tvojem ukusu i potrebama jela te prehrambenim navikama, razmisli o tome da prilikom sljedećeg pohanja probaš koristiti jedan od ova dva sastojka.

Iscijedi limun netom prije posluživanja

Ako koristiš citruse u svom receptu s piletinom, stavi ih u jelo netom prije završetka kuhanja jer inače bi citrusi (odnosno njihov sok) mogli izgubiti svoj specifičan okus. Dokaz da ova trik zlata vrijedi su njezini obožavani recepti – piletina iz tave s limunom, 20-minutna kremasta piletina s fetom i limunom te tavica s piletinom, raštikom i krumpirima u kojoj je limun također neizbježan sastojak.

 | Author: Cottonbro Studio/Pexels Pečeno pile pusti svoj sok, koji treba iskoristiti za dobivanje najfinijeg umaka foto: Cottonbro Studio/Pexels

 

Gusta juha od rajčice i grilani sendvič od sira Možda vas zanima... Gusta juha od rajčice, savršena za kišne dane Recepti Ina Garten Možda vas zanima... Kremasta proljetna carbonara popravit će ti dan! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.