Špajza 25. listopada 2023.

8 najboljih savjeta za male kulinarske čarobnjake

Harry Potter kuharica
"Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci, 2. dio" foto: Lumen izdavaštvo
gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo odlične savjete iz knjige "Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci, 2. dio", koja donosi 40 novih čarobnih recepata nadahnutih filmovima o malom čarobnjaku

Nedavno je u Hrvatskoj, zahvaljujući Lumen izdavaštvu, objavljena najčarobnija knjiga recepata – "Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci, 2. dio", koja donosi 40 novih čarobnih recepata nadahnutih filmovima o malom čarobnjaku.

Od Preokrenute torte Levicorpus, preko Živahnog vrta profesorice Sprout pa sve do Hagridova golemoga i krepkog složenca mali kulinarski čarobnjaci odsad će moći pripremati čarobne zalogaje u čijim će okusima i maštovitom izgledu uživati cijela obitelj.

 | Author: Lumen izdavaštvo Zavirili smo u drugio dio kuharice nadahnute filmovima o Harryju Potteru foto: Lumen izdavaštvo

 

Harry Potter kuharica Možda vas zanima... Revelio! Uskoro stiže 2. dio magične kuharice Najave

 

No kako bi proces kuhanja svima ostao u ugodnom sjećanju, odnosno kako bi kulinarske čarolije prošle bez negativnih posljedica, ekskluzivno iz nove kuharice inspirirane filmovima o Harryju Potteru prenosimo 8 odličnih savjeta za sigurno kuhanje. Ovi savjeti vrijede za sve – od iskusnih kuhara do onih najmlađih koji tek kroče u kuhinju. Uz njih će kuhanje biti – čarobno lako!

 | Author: Lumen izdavaštvo Savjeti za čarobno lako kuhanje foto: Lumen izdavaštvo

  1. Perite ruke toplom vodom i sapunom barem 20 sekundi, zatim ih dobro posušite papirnatim ručnikom.
  2. Stavite pregaču da zaštitite odjeću, a ako imate dugu kosu, svežite je u rep. I nemojte biti bosi, u slučaju da vam se nešto razbije i padne na pod.
  3. Najprije pročitajte cijeli recept i pobrinite se da imate sve potrebne sastojke i pribor.
  4. Očistite plohu na kojoj radite (i održavajte čistoću dok pripremate jelo). Tako ćete spriječiti širenje klica i bakterija.
  5. Zamolite odraslu osobu da vam pomogne s noževima i električnim uređajima, kao i s vrućom pećnicom ili tavom.
  6. Uvijek koristite zaštitne rukavice kada otvarate i zatvarate pećnicu. Kada režete nožem, nikada ne režite prema sebi. (Okrenite stranicu za više savjeta o rukovanju nožem.)
  7. Nikad ne poslužujte hranu koja je previše vruća ili samo djelomice skuhana.
  8. U kuhinji se ne smije trčati ni letjeti!

 

Možda vas zanima... Harry Potter je jeo ove pogačice od bundeve – probaj ih i ti! Recepti

 

VAŽNO!

Ako se s hranom nepropisno postupa, od nje se možemo razboljeti. Zato voće, povrće i začinsko bilje uvijek operite prije upotrebe. Sirovo meso i ribu držite odvojeno od drugih namirnica. Ako se u receptu nalaze sirovo meso ili riba, za njihovu obradu odvojite posebnu dasku. I nakon toga svakako operite ruke!

 | Author: Školska knjiga "Službena Harry Potter kuharica – Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci, 2. dio" foto: Školska knjiga

 | Author: Lumen izdavaštvo I Harry Potter počeo je s osnovama foto: Lumen izdavaštvo

 

Možda vas zanima... Butterbeer ili pivoslac - omiljeni napitak čarobnjaka Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.