Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 10. kolovoza 2018.

Bakalar s krumpirom i pancetom - lagani užitak na žlicu

foto: Screenshoot
gastro postao gastro.24sata.hr
Lagan i brz, ali zasitan ručak na idealan će način začiniti vruće ljetne dane.

Dodaci poput limuna, peršina, pancete i vina na divan će način iz bakalara i krumpira izvući ono najbolje, a kada kombinaciji dodate i svježu sezonsku salatu, uživanje u aromatičnim ribljim okusima bit će potpunoi. Nemojte zaboraviti ni koju fetu kruha kako bi toćanje umaka na kraju bilo još slađe.

U videu u nastavku pogledajte postupak pripreme.

 

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg bakalara
  • 2 lovorova lista
  • 150 ml bijelog vina
  • 1 kg krumpira
  • 4 režnja češnjaka
  • 50 g pancete
  • Peršin
  • Pola limuna
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje

Postupak pripreme:

  1. Lonac napunite toplom vodom, dodajte sok polovice limuna, lovorov list, papar, maslinovo ulje i sol.
  2. Dodajte bakalar i kuhajte desetak minuta. Ribu izvadite iz vode, a u vodu ubacite krumpir i začinite po potrebi.
  3. Kuhajte dok krumpir ne omekša. U drugom loncu na ulju popržite sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckanu pancetu, dodajte bakalar, krumpir koji ste izvadili iz vode, peršin, sol i papar.
  4. Dodajte još malo maslinovog ulja i vino, pa kuhajte još desetak minuta.
  5. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.