Špajza 12. travnja 2019.

Domaći burgeri - ove tri stvari najčešće radite pogrešno

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mali trikovi pomoći će vam u pripremi najfinijih domaćih burgera. Ne brinite, nije komplicirano. Trebat će vam samo dobra tava, prstohvat soli i malo strpljenja.

Priprema domaćih burgera oduzima daleko više vremena nego kada meso kupite već spremno za pečenje, no uživanje u hrani koju ste stvorili sami nemjerljivo je s kupovnom hranom. Kako biste domaće burgere pripremali još slasnije, donosimo vam tri sjajna savjeta na koja često i sami zaboravljamo.

 

Možda vas zanima... Domaći crni burgeri / kako sam upoznala KitchenAid Kolumne

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Pečenje mesa

Zlatno pravilo pečenja pljeskavica za burgere uključuje što manje okretanja i baš nikakvo pritiskanje. Iako često nestrpljivi, meso pomoću različitih kuhinjskih alata i špatulica često pritišćemo kako bi se što prije ispeklo, a da pritom nismo ni svjesni kako iz njega ispuštamo sve sokove te meso činimo suhim. Isti problem nastaje i kod učestalog okretanja pljeskavice. Vrhunski chefovi i oni koji se imalo razumiju u pripremu mesa, reći će vam kako se meso pri pečenju okreće tek jednom. Sve ostalo potpuno je nepotrebno.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Masnoća

Iako se izrazito ponosite svojom novom tavom kojoj nije potrebna baš nikakva masnoća, kod pečenja burgera, vjerujte nam, željet ćete je koristiti. Ulje ili maslac dat će vašem mesu bogatije okuse, bit će sočnije, a samim time i u ukusnije. Pljeskavice možete pripremati na maslinovom, suncokretovom ili nekom drugom ulju po želji, maslacu, pa čak i kokosovom ulju.

 

tuna, burger, popečci Možda vas zanima... Povrtni popečci s tunom za brzi ručak ili slastan burger Recepti

 

Začini

Postoje pravila koja nalažu da se pljeskavice nikada ne smiju začiniti prije samog pečenja, no mi, ali i mnogo iskusniji od nas, smatramo da je ključ svakog dobrog burgera u začinima i teksturi. Upravo zato, dodatak soli vašem će mesu dati okus i teksturu, a želite li dodatno začiniti burgere, krupna morska sol bit će idealan dodatak već pečenoj pljeskavici.

 

Možda vas zanima... Kascheta: Je li ovo najbolji hamburger u gradu? Recenzije

 

Dobar tek!
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.