Špajza 25. rujna 2018.

Dvije vrste ajvara i ostale delicije za početak jeseni

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Doba je pečenja ajvara, a najbolje recepte za ovu deliciju, bez imalo sumnje, i ove godine imaju naši najdraži blogeri.

Klasični i toliko omiljeni ajvar pripremila nam je Tihana s bloga Strawberry Soup, a upravo će ovaj omiljeni dodatak biti odličan uz različite vrste kobasica, kao namaz na toplom kruhu, a žlica ili dvije odlično će se snaći i u varivu kako bi okusi bili raskošniji i intenzivniji.

Da bi ajvar bio još bolji, poslužite se savjetima naše blogerice Food and Mood i neka guštanje započne.

 

Možda vas zanima... Priča o domaćem ajvaru i genijalan recept Kolumne Domaći ajvar Možda vas zanima... 10 savjeta za najkremastiji pečeni ajvar i recept! Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju prošle se godine upustio u izradu sasvim drugačijeg, zelenog ajvara. Glavni sastojak ove varijante omiljenog umaka su zelene rajčice, a za slasniji okus pobrinut će se senf i ajvar.

 

Možda vas zanima... Zeleni ajvar - nova dimenzija omiljene zimnice Kolumne

 

Ako pak ulazite u onu manjinsku skupinu ljudi koji i nisu preveliki obožavatelji ajvara, sjajna ideja za vas bit će relish. Istočnjački umak priprema se od sezonskog voća i povrća te je idealan dodatak brojnim mesnim i vege jelima.

 

Možda vas zanima... Relish: Omiljeni slatki namaz od voća i povrća Špajza

 

Osim relisha, tu je i njegov prethodnik, chutney, koji možete pripremiti od rajčice, luka, manga, dunja, kruške, jabuke, pa čak i od slanine. Slatkasti umak odlično nadopunjuje teža mesna jela i daje im dozu slatkoće na najfiniji mogući način.

 

Možda vas zanima... Chutney: Osvježavajući umak za pečeno meso Recepti

 

Chutney | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.