Špajza 11. siječnja 2024.

Evo što bi Gordon Ramsay odabrao za posljednji obrok

Chef Gordon Ramsay
Chef Gordon Ramsay foto: Harveys Lake Tahoe.
gastro postao gastro.24sata.hr
U sklopu programa Mythical Kitchen, u kojem slavne osobe titraju što bi odabrali za svoj posljednji obrok, nastupio je slavni britanski chef Gordon Ramsay koji je odabrao raskošnu gozbu i svoj odabir začinio sočnim komentarima

U sklopu projekta Mythical Kitchen, u kojem intervjuiraju brojne slavne osobe koje im otkrivaju što bi odabrali za svoj posljednji obrok, na red je stigao i slavni chef Gordon Ramsay. Očekivano, njegov odgovor u 40-minutnom zabavnom intervjuu nije bio jedno jednostavno jelo, već prava gozba od više sljedova.

Kako je otkrio chef Gordon Ramsay, za početak bi odabrao bogat klasični engleski doručak, a potom bi navalio na piletinu u maslacu, pileća krilca, burger i govedinu Wellington. Također, nazdravio bi – gin & tonikom s kriškom limete.

"Posljednje obroke najčešće nam daju kroz cjevčicu u bolnici, i zato je moja želja za zadnji obrok raskošna gozba od 4 slijeda. Počeo bih klasičnim, bogatim engleskim doručkom – to je bio zadnji obrok koji sam pojeo sa svojim ocem prije nego što je preminuo", otkriva chef Ramsay čiji bi se doručak morao sastojati od mekane kajgane sa zimskim tartufima, cherry rajčica, prženog kruha, hash brown krumpira, slanine, krvavica, kobasica, a naravno i zapečenog graha te gljiva sotiranih na tavi.

 

chef Gordon Ramsay Možda vas zanima... Slavni Gordon Ramsay ima liniju zamrznute hrane Najave Možda vas zanima... Gordon Ramsay otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine Špajza

 

"Naravno, moja govedina Wellington morala bi biti poslužena s demi glace umakom s crvenim vinom te posuta cvijetom soli i svježim listićima timijana. Sjećam se kad sam jednom kuhao u Claridge'su, među gostima je bila moja mama koja je vratila svoju govedinu Wellington da ju malo dopečemo", otkriva Gordon Ramsay.

 

Možda vas zanima... Beef Wellington - ultimativni užitak za prave gurmane Recepti

 

No to nije sve – za desert je odabrao sticky toffee pudding, klasični britanski desert u kojem su glavni sastojci tamni smeđi šećer, datulje i karamel umak, poslužen sa sladoledom od vanilije. Za drugi desert Ramsay bira Mars čokoladicu prženu u dubokom ulju. Kako kaže ovaj slavni Škot, u jednom trenutku pržene Mars čokoladice postale su standard u škotskoj kuhinji te je unazadile za nekoliko desetljeća te je upravo to razlog što je ovaj masni i slasni zalogaj odabrao za posljednje jelo svog posljednjeg obroka.

Što kažeš na ovaj raskošan obrok kojim bi se slavni chef oprostio od ovoga svijeta (uz napomenu da je pitanje o posljednjem obroku bilo hipotetsko)?

 

Možda vas zanima... Saznaj kako celebrity chefovi rade omlet i što savjetuju Recepti Možda vas zanima... Tri zlatna pravila Gordona Ramsayja za posjet restoranu Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.