Špajza 20. svibnja 2019.

Konzerva graha i pet sjajnih ideja za doručak, ručak i večeru

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Sve što vam za dobar doručak, ručak ili večeru treba jest konzerva graha, žličica ili dvije omiljenih začina i dodaci poput tostiranog kruha, svježeg povrća ili tortilje. U nastavku donosimo pet ideja za sjajna jela pomoću samo jedne konzerve graha.

Pet novih, drugačijih i tako ukusnih ideja za jela za koje će vam trebati svega nekoliko sastojaka, od kojih je onaj glavni tek jedna konzerva graha idealne su za bogat doručak, ali i brzinski ručak i večeru. Isprobajte ih i oduševite se!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Za doručak pripremite jednostavan grah sa slaninom koji će najfiniji biti poslužite li ga na tostu. Sve što vam treba je tek nekoliko sastojaka, konzerva graha i začini koje zasigurno imate u kuhinji, a ovaj ćete doručak pamtiti još dugo. Grah pripremljen na ovaj način može biti i brzinski ručak ili večera.

 

Možda vas zanima... Grah na tostu? Fantastična ideja za doručak, ručak i večeru Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Još jedan sjajan doručak bit će pašteta od graha. Pripremite grah, luk, začinsko bilje i češnjak, sve zajedno ubacite u blender pa poslužite kao prvi obrok u danu, ali i kao grickalicu za  iznenadne goste.

 

Možda vas zanima... Domaće i mirisno: Pašteta od graha i začina Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 


Tortilje su uvijek dobar odabir, a kada im dodate i omiljene sezonske dodatke, naprosto im je teško odoljeti. U kombinaciju ubacite i konzervu kukuruza, dobar sir, pa sve zajedno poslužite uz umak po želji. Tortilje možete i zapeći poput naše kolumnistice Ene s bloga Foodgasm.

 

Možda vas zanima... Zapečene tortilje - slastan ručak na brzinu Kolumne

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Grah salata na nešto drugačiji način bit će odličan prilog baš svakom sezonskom jelu. U nastavku vam donosimo savjete za pripremu klasične grah salate s malim odmakom. Kako? Jednostavnije zbilja ne može!

 

Možda vas zanima... Napravite odmak od klasične grah salate Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Na kraju, slastan burger nešto je čemu naprosto ne možemo reći ne. Tek nekoliko sastojaka koji uključuju konzervu graha i krušne mrvice bit će dovoljne da oblikujete vege polpete, a zatim sve zajedno upakirajte u meka peciva i začinite sezonskim povrćem. Voljet će ih čak i mesojedi, provjereno!

 

burgeri Možda vas zanima... Burgeri od graha kao neki novi, slasni fast food Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.