Špajza 09. veljače 2024.

"Kuharstvo nije lagan posao", Dean napustio 'Hell's Kitchen'

Hell's Kitchen Hrvatska
Dean je napustio show foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon što je plavi tim i ovog petka raspušten zbog lošeg kuhanja, crveni su morali završiti i sve njihove narudžbe, a 'Hell's Kitchen Hrvatska' je morao napustiti 33-godišnji Dean Vučin iz Velike Gorice

RTL-ov show 'Hell's Kitchen Hrvatska' večeras je napustio 33-godišnji Dean Vučin, kuhar iz Velike Gorice. On je, naime, nominiran uz kolegicu Marjanu iz plavog tima, budući da je njihov tim izgubio u večerašnjem izazovu. Chef Tom Gretić među nominirane je, umjesto Marjane, poslao Luciju, a na kraju je odlučio da show napušta Dean. 

 

Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... "Hell's Kitchen Hrvatska" prvi je napustio Dragomir! Najave

 

Drugi ispao, no nema slabosti u kuhinji

"Prijavio sam se u 'Hell's Kitchen' jer je to za mene jedno novo iskustvo, možda jedno novo znanje. Kuharstvom se bavim već 15 godina. Kad sam završio školu za kuhara, počeo sam odmah raditi u restoranu u kojem sam bio na praksi.

U kuhinji je vrlo teško. Nije to lagan posao. Ima raznih ljudi, raznih chefova, različitih iskustava. Teško je, ali trudiš se uvijek ostati pozitivan i nastaviti dalje. U kuhinji se ističem po dobroj organizaciji posla.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Lucija se izvukla, a Dean je morao predati pregaču foto: RTL

Ne znam da imam baš nekih slabosti u kuhinji. Imam dovoljno iskustva pa više manje znam kako se rješavaju situacije u kuhinji", kazao je Dean pri ulasku u show 'Hell's Kitchen Hrvatska'.

Na žalost, Dean, koji se, kako je i sam priznao u show prijavio zbog novčane nagrade, stjecanja novih znanja i medijske promocije, svojim nastupom u showu svoje je gore prenesene izjave većinom demantirao, no želimo mu svu sreću u budućnosti, više koncentracije i ispunjenje njegove velike želje - da otvori vlastiti bistro.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska, chef Tom Gretić foto: RTL

Prilika za popravni ispit

Novo jutro u kući počelo je razrađivanjem taktika za novu večeru za goste koja je čekala kandidate. Nakon prošlotjednog fijaska i oba potjerana tima, svi su bili složni – danas će dati svoj maksimum da se servis odradi do kraja.

Dio crvenog tima povukao se u svoju sobu... Vehid, Chiara i Roko Ć. komentirali su kako smatraju da su oni jači u timskoj igri i uvijek tu jedni za druge, dok se u plavom timu ističu pojedinci koji baš i nisu spremni na suradnju.

Sous chefovi pozvali su kandidate u kuhinju kako bi započeli pripremu za večeru, obavijestivši ih kako će ponovno imati isti jelovnik kao i na prošloj večeri pa bi im to trebala biti savršena prilika za popravni ispit.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - chef Tom Gretić i sous chefovi Ivana Bekavac i Ivan Vrbanec foto: RTL

 

Hell's Kitchen Možda vas zanima... Kandidati showa "Hell's Kitchen Hrvatska": Evo što se događa kad chef Tom Gretić dođe kod vas Najave

 

Za hladno predjelo gosti su mogli birati između tartarskog bifteka i Gretićeve verzije cevichea, odnosno brancina u octu i vodi uz dodatak začina. Za toplo predjelo gostima su ponuđeni arancini s kozicama i ravioli s pečenom bundevom u umaku od rajčice, bosiljka i pržene kadulje.

Za glavno jelo kandidati su pripremali pileći supreme s cezar salatom, pečenim pomodorinima i krumpirom, zatim file lososa uz hollandaise s koprom i zelenim šparogama ili, kao treću opciju, teleći kare s kremom od celera, glaziranu baby mrkvu i jus.

Timovi su se podijeliti po stanicama i međusobno si pomagali u radnim zadacima, a svi su bili i više nego optimistični. ''Zasad stižemo sve, dobra je organizacija'', Vehid se pohvalio.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - članovi plavog tima dosta su se crvenjeli pred gostima foto: RTL

Sve lošije od lošijeg

Chef Gretić pogubljenim je plavima vraćao tanjur za tanjurom, a onda je kazao: ''Ajmo lijepo sve ugasiti, nađite dva nominirana kad se vraćate''.

''Bili smo svjesni da ne funkcioniramo. Možda smo i priželjkivali da završimo to jer kad ti ne ide po planu, samo čekaš da dođe kraj tomu svemu'', kazala je Marjana.

Najljući među njima bio je Mauro, koji je najviše pogrešaka predbacivao Josipu, no nije trebalo dugo da se na tapeti nađe i Dean, koji se pokušao obraniti od optužbi.

''Nisam još upoznao takvu osobu, da je tolika flegma'', priznao je Marko o Deanu.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Crveni preuzeli sve narudžbe

''Oni su vani, mi smo unutra. Sad polako samo, koncentracija'', bodrio je Dominik svoje crvene koji su sada morali preuzeti apsolutno sve narudžbe.

U svom tom adrenalinu crveni tim sjajno se snašao te su radili kao jedan, isporučujući jela.

''Malo sam više preuzeo organizaciju svega jer sam stvarno htio da završimo taj servis do kraja'', Vehid je priznao, a chef Gretić oduševljeno je pozdravio dobar timski rad.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - plavi nominiraju foto: RTL

''Nema slabe karike danas'', chef Gretić je kazao svojim sous chefovima, a uz pljesak i bodrenje crveni su suvereno plovili prema kraju servisa.

U međuvremenu, u dvorištu su plavci mozgali koga će nominirati...

''Ljudi, glavu gore, osjećajte se kao pobjednici! Izvukli ste 15 svojih i 19 tuđih tanjura, što je za drugi servis u restoranu jako dobro'', nije osmijeh skrivao chef Gretić, a crveni su proslavili zagrljajima i međusobnim čestitanjem.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

''Ovo je zasluga ekipe!'' zaključili su, no ipak je Vehid ponio titulu njihova vođe na ovoj večeri i najjače karike.

A koji novi zadatak čeka timove i hoće li se pojedinci konačno probuditi, pokazat će već nova epizode 'Hell's Kitchena' u srijedu od 21.15 sati na RTL-u. 

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska - crveni su imali razloga za slavlje foto: RTL

 

Gordon Ramsay Tom Gretić Možda vas zanima... Tom Gretić postaje hrvatski Gordon Ramsay! Najave hell's kitchen hrvatska Možda vas zanima... Nominiran je Josip. "Nisam još doma u glavi", poručio je Najave Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Nominirani Josip napokon napravio odličan tanjur Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.