Špajza 27. travnja 2023.

Napravili čokoladnu bistu Charlesa III. dostojnu kralja!

Čokoladna bista Charlesa III.
Čokolatijerka Jennifer Lindsey-Clarke dorađuje posljednje detalje na čokoladnoj bisti Charlesa III. foto: PA/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
U povodu skorašnje krunidbe britanskog kralja Charlesa III. tvrtka Mars Wrigley dala nje izraditi velebnu bistu od čokolade tešku više od 23 kilograma! Za završne detalje iskorišteno je oko 2875 mini čokoladica Snickers, Marx, Twix, Milky Way, Galaxy i Bounty

Kako se približava krunidba novog britanskog kralja Charlesa III., koja će se održati u subotu 6. svibnja, stižu nam sve luđe vijesti vezane uz tu svečanu prigodu. A ova najnovija definitivno spada među vrhunske bizarnosti, ali one čokoladne!

Naime, tvrtka Mars Wrigley, koja proizvodi brojne omiljene i u cijelom svijetu popularne slatkiše, tim je povodom kreirala velebnu čokoladnu bistu Charlesa III. koja je definitivno dostojna kralja! Za skulpturu novog britanskog vladara upotrijebljeno je više od 17 litara rastopljene čokolade, a teška je više od 23 kilograma!

 

Prigodni keksi Možda vas zanima... Prigodni zalogaji za krunidbu Charlesa III. - od čipsa do pilećih kobasica Špajza

 

Za ukrašavanje skulpture korišteno je oko 2875 mini čokoladica Snickers, Marx, Twix, Milky Way, Galaxy i Bounty, a čokoladni Charles odjeven je u uniformu za koju se očekuje da će je nositi na krunidbi. Bistu je kreirao tim najboljih čokolatijera i majstora za čokoladne skulpture, a među njima je bila i Jennifer Lindsey-Clarke koja je bila zadužena a poštimavanje završnih slatkih detalja.

 | Author: PA/PIXSELL Čokoladna bista Charlesa III. foto: PA/PIXSELL

 

Krunidbeni quiche Možda vas zanima... Kralj je odabrao: novo službeno jelo je - quiche! Špajza

 

"Naš vrijedan tim satima je proučavao snimke i fotografije kralja kako bi u čokoladi vjerno prikazali njegov izgled", otkrila je Emily Owen, brand managerica tvrtke Mars Wrigley koja će najčokoladniju bistu na svijetu izložiti u centrali tvrtke u Sloughu.

Sličnost čokoladnog i 'pravog' kralja je nevjerojatna, a tek ćemo doznati kako se bista svidjela Charlesu III. i je li kušao čokoladnog sebe.

 | Author: PA/PIXSELL Čokoladna bista Charlesa III. foto: PA/PIXSELL

 

Kralj Charles III. i kraljica supruga Camilla Možda vas zanima... Kralj Charles u potrazi je za novim kuharom Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.