Špajza 14. travnja 2017.

Narukvica koja broji kalorije? Može!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Stalno razmišljate o tome jedete li previše? Možda u skoroj budućnosti više nećete trebati jer je izumljena ova sjajna stvar!

Svi mi stalno razmišljamo o tome kako bismo trebali na dijetu. Ponekad to i ostane samo na razmišljanju, no, ponekad, kad se stvarno angažiramo oko te ideje, počnemo brinuti o tome koliko smo kalorija unijeli.

E upravo tu počinju pravo problemi! Kako znati koliko je točno kalorija bilo u onoj šniti integralnog kruha s malo posnog sira i dva kolutića svježeg krastavca? Ovako od oka, teško. No, prema portalu Food and Wine, jedna japanska korporacija (Nippon Telegraph and Telephone Corp) tvrdi kako je doskočila tom problemu!

Banana rolice Možda vas zanima... Slatki sushi pripremite od banane ili slatke riže None

Naime, u fazi su testiranja narukvice (koja zapravo podsjeća na sat ili smartwatch) koja će pratiti unos hrane i kalorija osobe na čijoj se ruci nalazi. Zvuči sjajno, a još bolja je činjenica da sam korisnik takve narukvice uopće ne mora razmišljati o brojanju jer narukvica to odrađuje za njega!

Možda vas zanima... Drugačije: Sendviči iz pećnice za najslasnija jutra Recepti

Ono što je također zanimljivo, jest to da narukvica kalorije broji prema načinu na koji hranu stavljate u usta, odnosno, prema tome koje pokrete koristite. Jer, primjerice, sushi nećete unositi u usta jednako kao i sendvič. Senzori na narukvici preračunavaju prema pokretima ruke koju ste hranu pojeli te koliko kalorija ste unijeli.

U stanju je uočiti razliku između goveđeg variva, sushija i kruha što je i demonstrirano na predstavljanju same narukvice. 

No, s obzirom na to da je ova stvarčica još uvijek u fazi testiranja, nije sasvim točna pa se tako može dogoditi da kada držite mikrofon na cjelonoćnom natjecanju u karaokama, zabilježi kako ste pojeli 10 sladoleda na štapiću!

Možda vas zanima... Otvaramo sezonu: Sladoled od samo tri sastojka Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.