Špajza 02. svibnja 2019.

Naši favoriti: 20 proljetnih recepata koje morate isprobati

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Doručak, ručak ili večera bit će daleko bolji ubacite li u lonac omiljene sezonske namirnice. Donosimo vam top 20 proljetnih recepata koje ćete naprosto obožavati.

Slatke proljetne doručke volimo zato što su idealna prilika da u sve ubacimo i šaku jagoda, dok su nam slani omiljeni s dozom zelenila.

Maslačak, šparoge i špinat stvoreni su za prve slasne zalogaje u danu, pa će tako vaši sendviči, fritate i slani muffini istog trena postati još malo  svježiji i primamljiviji.

 

Možda vas zanima... Rapsodija okusa: Smoothie od špinata i jagoda Recepti Možda vas zanima... Slatko proljeće: Puding od riže s jagodama Recepti Smoothie Možda vas zanima... Jagoda, banana i jabuka - savršen spoj za smoothie Recepti Možda vas zanima... Maslačak volimo u salatama, čaju i dobrom smoothieju Špajza Možda vas zanima... Petominutni doručak s paprikom i jajima Recepti Možda vas zanima... Dobro jutro uz slastan sendvič od sira i špinata! Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Ručak rezervirajte za brze pite i tarteve, burgere i tjestenine, a za vrijeme stvarno toplih dana, najbolja ideja bit će čak i zasitne salate.

Dolazak proljeća i toplijih, sunčanih dana tjera nas da izađemo na zrak pa će upravo ova brzinska jela biti idealna za pripremu kako tijekom radnog tjedna, tako i vikendom.

 

Možda vas zanima... Grilani batat - vaš novi najdraži prilog Recepti Juha od tikvica Možda vas zanima... Juha od tikvica garantirano popravlja raspoloženje Recepti Možda vas zanima... Proljeće na tanjuru: Grilane šparoge Mary Berry Recepti Možda vas zanima... Mahune i jagode u ukusnoj proljetnoj salati Kolumne Možda vas zanima... Jamiejeva "mršava“ carbonara s graškom Recepti Možda vas zanima... Proljetna piletina iz pećnice s povrćem Recepti Možda vas zanima... Proljetni rižoto sa svinjetinom i povrćem Recepti Možda vas zanima... Souvlaki - sve što vam treba za stvarno dobar sendvič s piletinom Recepti Možda vas zanima... Kad pureći burger postane specijalitet - obožavamo ovaj recept! Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Deserti ili slatke večere u proljeće poprimaju neke sasvim nove boje. Najdraže su nam jednostavne meringue pite i kolači sa svježim voćem, kreme u čaši, a dobro će doći i pokoji komadić omiljenog sezonskog cheesecakea.

 

Možda vas zanima... Provjereno savršena torta od jagoda - evo i zašto! Kolumne Možda vas zanima... Osvježavajući desert od avokada i kakaa Recepti Torta od jagoda i čokolade Možda vas zanima... FINA I LAGANA Torta od jagoda i čokolade Kolumne Možda vas zanima... Pavlova tortice - sve o delikatnoj slastici koju voli cijeli svijet Kolumne Možda vas zanima... Isprobali smo Darkov kolač s jagodama od samo 4 sastojaka Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.