Špajza 27. rujna 2023.

Nećeš vjerovati koji sastojak slavni model stavlja u svoj sendvič s kikiriki maslacem

Sendvič s kikiriki maslacem
Sendvič s kikiriki maslacem foto: Giorgio Trovato/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Heidi Klum ljubiteljica je neobičnih kombinacija, i zato i ne čudi njezina verzija sendviča s kikiriki maslacem

Slavni supermodel, voditeljica, modna dizajnerica i poduzetnica Heidi Klum, iako ju krasi vitka linija, itekako voli obilno i dobro jesti. Jedan od njezinih grešnih užitaka definitivno je američki klasik – sendvič s kikiriki maslacem. No ona ovom sendviču, uz uobičajeni džem, dodaje i jedan dodatak koji većina ne bi očekivala u ovom neodoljivom slasnom zalogaju.

Prije nekoliko dana Heidi je, naime, na svom Instagramu objavila video kako u svojoj kuhinji priprema vlastitu verziju sendviča s maslacem od kikirikija u koji na kruh, osim maslaca od kikirikija i džema, maže i – obični maslac.

 | Author: instagram @heidiklum Sendvič s kikiriki maslacem na način kako ga priprema Heidi Klum foto: instagram @heidiklum

 

Kikiriki maslac Možda vas zanima... Znamo gdje trebaš čuvati otvoreni kikiriki maslac! Špajza

 

"Kad sam tek stigla u Ameriku začudila me opsjednutost ovdašnjih ljudi ovim sendvičem. No sada sam i ja jedna od njih… OK, ne izgleda baš primamljivo, ali stvarno je genijalnog okusa“, komentira Heidi u videu svoju sendvič kreaciju.

Ako želiš napraviti ovaj sendvič i otići korak dalje, odnosno napraviti ga s domaćim maslacem od kikirikija, u nastavku ti donosimo najjednostavniji i najfiniji recept…

 | Author: IPA/PIXSELL Heidi Klum foto: IPA/PIXSELL

Kikiriki maslac | Author: Karolina Grabowska/Pexels Kikiriki maslac foto: Karolina Grabowska/Pexels

Domaći maslac od kikirikija

Sastojci:

  • 125 g kikirikija
  • 1-2 žlice ulja

Postupak:

  1. Stavi oko 125 g blanširanih, lagano prženih svježih kikirikija u blender. Dodaj 1-2 žlice ulja.
  2. Miješaj dok kikiriki ne poprimi željenu gustoću, bilo da želiš glatku ili pomalo hrskavu smjesu. Od ove količine dobit ćeš oko 60 g maslaca od kikirikija.

Kikiriki maslac | Author: Roman Odintsov/Pexels Kikiriki maslac foto: Roman Odintsov/Pexels

Probaj i ove recepte s kikiriki maslacem...

 

Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca Možda vas zanima... Čoko zalogaji od zobenih pahuljica i kikiriki maslaca Recepti Možda vas zanima... Ideja s Instagrama: Čoko jaja s kikiriki maslacem Recepti Možda vas zanima... Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama Recepti Slatki kruh s bananama Možda vas zanima... Najbolji doručak: Slatki kruh s bananama i kikirikijem Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.