Špajza 06. studenoga 2023.

Slavni glumac ima najbolje savjete za rezanje luka

stanley tucci
Stanley Tucci ima dobre savjete za rezanje luka foto: CNN; Karolina Grabowska/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Prvi savjet koji Stanley Tucci daje o rezanju luka je da nož mora biti jako oštar, a luk tvrd, nikako mekan

Ako postoji glumac koji je postao ključna osoba koju se pita za mišljenje u svijetu gastronomije, onda je to definitivno Stanley Tucci. On je zagriženi foodie, autor nekoliko kuharica te gastro memoara "Okus – moj život kroz hranu", ali i zvijezda TV gastro putopisa "U potrazi za Italijom" i vlastitih društvenih mreža gdje stalno objavljuje što jede, što kuha, kako kuha… Stručnim jezikom rečeno, njegovim računima na društvenim mrežama dominira gastro sadržaj.

 

Stanley Tucci Možda vas zanima... "Okus", gastro memoari slavnog Stanleyja Tuccija stigli u Hrvatsku! Najave

 

Nedavno je Tucci dao intervju za magazin Esquire, uglavnom se pričalo o hrani, a snimili su i simpatičan video u kojem slavni glumac pokazuje kako reže luk. Kako je otkrio, tehniku rezanja luka naučio je od jednog prijatelja koji je chef.

Za početak, napominje Tucci, najvažnije je imati oštar nož. A luk, naglašava, treba biti tvrd, a ne mekan.

Rezanje luka glumac započinje tako da na daski za rezanje s luka odreže oba kraja. Potom luk postavi na jedan od krajeva koji su sada ravni te ga prepolovi.

@esquire Next time please bring the goggles, #StanleyTucci. #onion #cutonion ♬ original sound - Esquire

Nakon toga Tucci luk koji namjerava narezati oguli, položi polovicu luka na ravnu stranu i horizontalno dvaput zareže kako bi dobio tri dijela. Nakon toga luk zareže i okomito više puta kako bi dobio trakice. U ovom trenutku, kako sam naglašava u videu, luk bi trebao biti razdijeljen, no i držati se u jednom komadu.

Na kraju luk nareže na kockice koje trebaju biti jednake veličine i uredne. Potom isto ponovi i s drugom polovicom luka. Ako ti naš opis nije dovoljno detaljan obavezno pogledaj video.

No to još nije sve – slavni glumac otkrio je i da nema poseban trik protiv plakanja prilikom rezanja luka i da ne zna vrijede li trikovi da u usta dok režeš luk staviš komad kruha ili komad pribora za jelo od inoxa jer ih nije isprobao. No priznao je da kod kuće, dok reže luk, koristi naočale za ronjenje koje su savršeno efikasne za ovu namjenu, iako, priznaje, u njima izgledaš pomalo blesavo.

 

Stanley Tucci Možda vas zanima... Tjestenina za doručak? Ako može slavni glumac, možemo i mi Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.