Špajza 12. rujna 2017.

Otkrili smo tajnu najsočnijih slatkih muffina

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Muffini su jedna od onih slastica u kojoj posebno volimo uživati tijekom jeseni i zime, a uz tek malu preinaku u receptu, oni će baš svaki put biti upravo savršeno sočni.

Slatki kolačići pripremaju se u nebrojeno mnogo verzija, od klasičnih biskvit muffina s dodatkom omiljenog bobičastog voća pa sve do šarenih cupcakesa upotpunjenih divnim kremama.

Volimo ih s borovnicama, čokoladom, ali i sezonskim smokvama, kruškama i šljivama. Osim pšeničnog brašna, pripremati ih možete i s kokosovim i bademovim brašnom ili pak zobenim, kada su u pitanju zdravije varijante. 

 

Možda vas zanima... Ottolenghijevi muffini od borovnica koje obožavamo Recepti

 

muffini od kruške | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Koju god verziju pripremali, uvijek nam je potreban jednak omjer namirnica kako bi tekstura i sočnost muffina posebno došli do izražaja. Nakon nekoliko neupjelih pokušaja, i sami smo se upustili u istraživanje kako dobiti savršene muffine bez prevelikih izmjena. Rješenje smo, naravno, pronašli! 

 

Možda vas zanima... Slasni, ali zdravi muffini s kruškom i šljivama Kolumne

 

Za pripremu najsočnijih muffina trebat će vam tek - jabuka. Naribajte je na sitno pa pred kraj pripreme smjese za kolačiće, kada ste već umiješali brašno, dodajte jabuku. Ona neće promijeniti okus muffina, ali će ih učiniti vlažnijima, a samim time i slasnijima.

Zaboravite na suhe i bezlične kolače koje morate spašavati različitim kremama i voćnim sokovima. Skratite si vrijeme pripreme uz samo jednu slatku jabuku i uživajte u najfinijim muffinima koje možete zamisliti.

 

Možda vas zanima... Brzi sezonski zalogaji: Muffini s breskvama Kolumne

 

muffini | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.