Špajza 04. siječnja 2024.

Pizza pečena u vulkanu pravi je hit u Gvatemali!

Mario David Garcia
Mario David Garcia foto: Instagram @pizzapacayadedavid
gastro postao gastro.24sata.hr
Na ludu ideju o pečenju pizze u aktivnom vulkanu Pacaya došao je bivši računovođa Mario David Garcia. Svoje pizze naplaćuje između 28 i 46 eura

Najdraža nam je pizza iz krušne peći, no kušali smo i odlične pizze iz modernih peći za pizzu, pa čak i iz 'obične' pećnice kakvu svi imamo kod kuće. Peku se pizze i na tavi, u mikrovalnoj, u raznim priručnim pećima, na grilu… No postoji i jedan vrlo neobičan način pečenja pizze koji smo otkrili na Instagramu – pečenje na vreloj lavi!

 | Author: Instagram @pizzapacayadedavid Mario David Garcia peče pizze u aktivnom vulkanu Pacaya foto: Instagram @pizzapacayadedavid Vulkanska pizza | Author: Instagram @pizzapacayadedavid Vulkanska pizza iz Gvatemale foto: Instagram @pizzapacayadedavid

Pečenja pizze u vulkanu dosjetio se pizza majstor Mario David Garcia iz Gvatemale, koji pizze peče 50 km južno od Guatemala Cityja, na aktivnom vulkanu Pacaya. David u svoju vulkansku pizzeriju privlači brojne goste željne najluđe avanture i odličnih okusa, a biznis je pokrenuo kada se zasitio svog bivšeg posla računovođe.

Za početak, Garcia priprema tijesto i ostale sastojke za nadjev, potom sve posloži u metalni pleh koji podnosi vrlo visoke temperature (temperatura u Davidovoj 'prirodnoj pećnici od lave' dostiže i više od 1000 stupnjeva!). Mladi pizza majstor i poduzetnik, naravno, nosi zaštitnu odjeću kako se ne bi opekao ni ozlijedio.

Davidova Pizza Pacaya postala je prava turistička gastro atrakcija, a svaki dan na svom Instagramu objavljuje brojne fotografije oduševljenih posjetitelja koji na velikim nadmorskim visinama uživaju u vrhunskoj pizzi.

Kako biste došli u ovu neobičnu pizzeriju, prvo treba doći u Gvatemalu. 😉Nakon toga, potrebno je rezervirati mjesto u ovoj neobičnoj pizzeriji, do koje se može doći jedino uz pomoć vodiča. Cijena pizze je između 28 i 46 eura, ali potrebno je i kupiti ulaznicu za izlet na vulkan te platiti vodiča, što stoji oko 50 eura po osobi.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.