Špajza 25. srpnja 2017.

Projekt hrvatskih vinara oduševio turiste diljem svijeta

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Svjetski prepoznati gastronomski portal Thrillist na svojim je stranicama objavio video o Edivo vinima.

Thirillist je portal koji se bavi neobičnim pričama o dobroj hrani i piću iz cijelog svijeta. Tako na njihovim stranicama nije neobično naići na velike i male gastronomske trendove, čudnovatu hranu, odredišta i fantastične specijalitete. 

 

Možda vas zanima... Rogaška Slatina – malo mjesto za velike užitke Recenzije

 

Portal često donosi reportaže o zanimljivim gastro odredištima iz svijeta, a ovih su dana na red došli Dubrovnik i Pelješac. Naime, Thrillist je napravio video kojim predstavlja neobične podvodne aktivnosti Edivo vina.

 

 

Edivo vina posebna su po tome što se čuvaju u amforama, a zatim se uranjaju u more. Vina u moru zadržavaju sva svoja svojstva zahvaljujući tim čvrstim glinenim posudama. Također, boce se uranjaju u more na tri mjesta u blizini Pelješca, a kavezi s vinom zaključani su kako bi se spriječila krađa ovih posebnih vina.

 

Možda vas zanima... U nekoliko koraka do maksimalnog osvježenja Špajza

 

Posjetitelji tako mogu zaroniti u dubine Jadranskog mora te iz njega sami izroniti svoju bocu vina, što je posebice oduševilo autora videa.

Osim vina, portal preporučuje i odlazak u Dubrovnik koji opisuje kao zbilja posebno, jedinstveno iskustvo vrijedno putovanja.

Osim Thrillista, priču o Edivo vinima objavili su svjetski mediji poput Business Insidera, Rafinery29 i brojne druge stranice koje nude turističke prijedloge iz cijelog svijeta.

 

Možda vas zanima... Zagrebačko vinsko ljeto u punom cvatu Najave

 

Video pogledajte u nastavku.

Croatia's Underwater Winery

Drink wine straight from the sea in Croatia.

Posted by Thrillist on Thursday, July 20, 2017
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.